Πολιτική

20 Σεπτεμβρίου 2019 15:13

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος

Διάβασέ μου το...

«Δουλειά πιάνει» η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος η οποία συγκροτήθηκε σε Σώμα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος
-

«Δουλειά πιάνει» η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος η οποία συγκροτήθηκε σε Σώμα, εκλέγοντας το προεδρείο της, τον Ευριπίδης Στυλιανίδης από τη ΝΔ στη θέση του προέδρου, την Έφη Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπρόεδρο και τον Γιώργο Καμίνη από το ΚΙΝΑΛ για γραμματέα.

Την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά και επίσημα το έργο της που δεν είναι άλλο από την τελική διατύπωση των 49 συνολικά διατάξεων που «πέρασαν» σε αυτή τη δεύτερη φάση.

Από αυτές, οι 6 διατάξεις είχαν συγκεντρώσει πλειοψηφία μεγαλύτερη των 180 θετικών ψήφων και οι 33 από 151-179 θετικές ψήφους. Οι 10 αφορούν καταργούμενες διατάξεις.

Μεταξύ των άρθρων που έλαβαν αυξημένη πλειοψηφία άνω των 180 ψήφων ήταν και το άρθρο 32 που αποσυνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών, το άρθρα 62 για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, το άρθρο 86 για τον περιορισμό προνομιακών ρυθμίσεων για την ποινική ευθύνη υπουργών, το άρθρο 101 Α για τον τρόπο επιλογής των ανεξάρτητων αρχών, το άρθρο 68 για το δικαίωμα της μειοψηφίας να συστήσει εξεταστικές επιτροπές και το άρθρο 96, για την εξομοίωση των στρατιωτικών με τους τακτικούς δικαστές.

«Το στοίχημα είναι να εκπέμψει η Επιτροπή ισχυρό μήνυμα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου για συνεργασία, συνεννόηση και σύνθεση», ανέφερε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και πρόσθεσε πως θα πρέπει όλοι να λειτουργήσουν όχι με μικροκομματική λογική για τις επόμενες εκλογές, αλλά για τις επόμενες γενεές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ