Πολιτική

08 Οκτωβρίου 2019 20:54

Θεοδωρικάκος: ισότιμη η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

Διάβασέ μου το...

Τόνισε ότι η ΝΔ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι δεύτερης κατηγορίας η ψήφος των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό.

Θεοδωρικάκος: ισότιμη η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού
-

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για την ψήφο των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό, τονίζοντας σε συνέντευξή του ότι θα μετράει ισότιμα και δεν θα είναι δεύτερης κατηγορίας όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν, αν θα γίνει με την επιστολική ψήφο, όπως πιστεύουμε εμείς ή αν μπορεί να γίνει στα προξενεία ή και τα δύο. Δεύτερον έχει ειπωθεί η κατηγορία - σε εισαγωγικά- ότι με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να πάμε σε γενιές Ελλήνων πίσω, που μπορεί να έχουν φύγει οι προ-παππούδες τους 100 χρόνια στην Αμερική κλπ. Δεν ισχύει αυτό το επιχείρημα γιατί προφανώς θα πρέπει να επικαιροποιηθεί η λίστα των ανθρώπων που είναι στους εκλογικούς καταλόγους" τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και πρόσθεσε:

"Έχω διευκρινίσει ότι αυτό είναι προτιμότερο να γίνει μέσω του taxis net, άρα μας ενδιαφέρει ότι οι άνθρωποι που θα κάνουν τις αιτήσεις πρέπει να έχουν ελληνικό AΦΜ, θα έχουν συμφέροντα στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι 350.000 κάτοικοι. Πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό να δοθεί ο κοινός τόπος και έχω τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα το χειριστεί με άριστο τρόπο και θα έχουμε αποτέλεσμα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.