Πολιτική

17 Οκτωβρίου 2019 09:22

Βορίδης στον ΑΝΤ1: χρειάζεται αποτελεσματικός μηχανισμός ασύλου για τις επαναπροωθήσεις (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ζήτησε χρόνο για να ξεδιπλώσει η κυβέρνηση το δικό της σχέδιο. Τι είπε για τις φοροελαφρύνσεις και το αγροτικό πετρέλαιο.

Βορίδης στον ΑΝΤ1: χρειάζεται αποτελεσματικός μηχανισμός ασύλου για τις επαναπροωθήσεις (βίντεο)
-

Έναν αποτελεσματικό μηχανισμό ασύλου για να προχωρήσουν οι επαναπροωθήσεις των προσφύγων και μεταναστών προτείνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, το οποίο χαρακτήρισε θέμα με ευρωπαϊκές διαστάσεις.

«Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν περιμέναμε να το αντιμετωπίσουμε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής σας» είπε ο κ. Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και ζήτησε χρόνο για να ξεδιπλώσει η κυβέρνηση το δικό της σχέδιο.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι η κακή διαχείριση του προσφυγικού είναι ένας από τους λόγους που αποδοκιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι η πολιτική της ΝΔ για το προσφυγικό είναι πολύ διαφορετική από του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκεί που είχαμε 1600 επαναπροωθήσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια, θα έχουμε 10.000 μέσα στον επόμενο χρόνο» είπε ο υπουργός και τόνισε ότι δεν ενεργοποιείται αποτελεσματικά η συμφωνία με την Τουρκία.

Κληθείς να απαντήσει για τις φορολοελαφρύνσεις, απάντησε ότι αφού ψηφιστούν θα φανούν στις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται διαφοροποίηση στο αγροτικό πετρέλαιο. Παράλληλα, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να ελαφρυνθούν τα βάρη της παραγωγής.

«Θα γίνονται περισσότεροι έλεγχοι και οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για τις παράνομες ελληνοποιήσεις» πρόσθεσε ο υπουργός.