Πολιτική

21 Οκτωβρίου 2019 14:08 Τελευταία ενημέρωση : 21 Οκτωβρίου 2019 21:14

Τσίπρας: η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να καταρρεύσει

Διάβασέ μου το...

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι είναι εγκλωβισμένος στη λογική της ακροδεξιάς του πτέρυγας, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και στον Στουρνάρα.

Τσίπρας: η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να καταρρεύσει
-

Από το Ακρωτήρι των Χανίων, όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων, ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τη διήμερη περιοδεία του σε Χανιά και Ρέθυμνο, παραχωρώντας μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο τ/σ «Κρήτη TV», που θα προβληθεί απόψε το βράδυ.

Στη συνέντευξη αυτή, σύμφωνα με συνεργάτες του, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με εγγραφές νέων μελών, την προοδευτική παράταξη της Αριστεράς και τον ιστορικό ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών και την πορεία της οικονομίας, αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα για τον ρόλο που διαδραμάτισε με την ιδιότητα του κεντρικού τραπεζίτη.

«Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε τροπάρι. Έλεγε ότι κάναμε συνδιαλλαγή και σήμερα βλέπουμε ότι η Ευρώπη έκλεισε το δρόμο στα Δυτικά Βαλκάνια.

Αλέξης Τσίπρας - Κρήτη

Ο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται σε αμήχανη αναντιστοιχία απέναντι σε όσα λέει ο πρόεδρος της ΝΔ... Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εξελίξεις με τον Ζάεφ θα παρακαλεί να έρθουν στην εξουσία οι ομοϊδεάτες του... Δεν πιστεύω ότι η Συμφωνία μπορεί να καταρρεύσει. Ελπίζω να συνειδητοποιήσουν στην ΕΕ ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα ιστορικό λάθος που δεν πρέπει να γίνει μοιραίο.

Δεν μπορείς να κάνεις εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στην εσωτερική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένος στη λογική της ακροδεξιάς του πτέρυγας.  Το πάρτι στη χώρα ξεκίνησε την περίοδο Σημίτη και απογειώθηκε την περίοδο Καραμανλή... Ο κ. Στουρνάρας αν και διοικητής της ΤτΕ συμπεριφέρεται σαν ακραίος κομματάρχης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αλέξης Τσίπρας - Κρήτη

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ονοματολογία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και στο «σκάνδαλο Novartis». Ειδικά για τις εξελίξεις με την υπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Novartis μπορεί να χρημάτιζε και πολιτικά πρόσωπα, και κατέληξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν παραπέμπει τον ίδιο σε προανακριτική επιτροπή γιατί φοβάται τον διασυρμό, από τη μια τα διεθνή ΜΜΕ να αναδεικνύουν το σκάνδαλο και από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραπέμπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το ανέδειξε».

Αλέξης Τσίπρας - Κρήτη

Επίσκεψη στο Κολυμπάρι

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά το Ακρωτήρι Χανίων, επισκέφθηκε το Κολυμπάρι, όπου στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε μεταξύ άλλων.

"Είναι η δεύτερη περιοδεία που κάνω στο πλαίσιο των εξορμήσεων για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας στην πορεία προς το Συνέδριο που θέλουμε να κάνουμε, που θέλουμε να είναι όμως ένα συνέδριο τομής, ένα συνέδριο μετασχηματισμού και ανασυγκρότησης. Και σε αυτή την πορεία έχουμε βάλει έναν υψηλό στόχο. Παρά το γεγονός ότι είμαστε σε μια εποχή όπου δεν είναι όπως στις παλιές δεκαετίες η σχέση των πολιτών  με τα κόμματα, εμείς θέλουμε να αναβαθμίσουμε αυτή τη σχέση, να την κάνουμε πιο ουσιαστική.

Κάνουμε λοιπόν μια μεγάλη καμπάνια να συναντήσουμε τον κόσμο που 8 χρόνια τώρα μας στηρίζει, δίνει τις μάχες στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, μάχες πολλές φορές ιστορικής σημασίας, με νίκες μεγάλες και με ήττες –έτσι είναι η ζωή, έχει και νίκες, έχει και ήττες, έχει και ανηφόρες, έχει και κατηφόρες- να συναντήσουμε αυτόν τον κόσμο και να του πούμε, κοίτα να δεις, εμείς δεν θέλουμε απλά να είσαι ψηφοφόρος και χειροκροτητής στις συγκεντρώσεις, θέλουμε να μοιραστούμε την ευθύνη να συγκροτήσουμε μια μεγάλη πλειοψηφική, μια μεγάλη παράταξη της προόδου, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς.

Αυτό θέλουμε να συγκροτήσουμε Δεν είναι απλό πράγμα στις μέρες μας, αλλά αξίζει τον κόπο να το κάνουμε. Και αξίζει τον κόπο να το κάνουμε διότι θέλουμε τα μέλη της παράταξης, τα μέλη του νέου ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μερίδιο και δικαίωμα και στις αποφάσεις.

Η εμπειρία η μεγάλη που αποκτήσαμε από τη διακυβέρνηση θέλουμε να μετατραπεί σε σοφία και σε σχέδιο για την επόμενη μέρα. Αργά ή γρήγορα θα φανούν οι μεγάλες διαφορές και  οι συγκρίσεις θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για μας και αρνητικές για τη σημερινή κυβέρνηση".

Αναφερόμενος στα social media και το ρόλο τους στη σύγχρονη εποχή, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αστειευτεί φέρνοντας ως παράδειγμα τον κ. Πολάκη, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ