Πολιτική

21 Οκτωβρίου 2019 23:18

Προανακριτική για Novartis: η λίστα των μαρτύρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Διάβασέ μου το...

Τα «αποκαλυπτήρια» των προτεινόμενων μαρτύρων στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Προανακριτική για Novartis: η λίστα των μαρτύρων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ
-

Τον κατάλογο των μαρτύρων που προτείνουν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή θα παρουσιάσουν τα κόμματα στη συνεδρίαση της Τρίτης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ προσανατολίζεται σε πρώτη φάση έναν μικρό κατάλογο μαρτύρων που θεωρούν πως θα μπορέσει να ανοίξει στη συνέχεια εαν προκύψουν νέα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί κλήτευση επιπλέον μαρτύρων.

Τόσο πάντως, η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν να κληθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που το όνομα τους ενεπλάκη στην υπόθεση κατά την προηγούμενη περίοδο, όσο και ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής.

Στη γαλάζια λίστα βρίσκονται ακόμη οι δικαστικοί λειτουργοί που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, όπως η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η νυν Ελένη Τουλουπάκη, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, καθώς και οι νυν εισαγγελείς διαφθοράς Στέλιος Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας.

Η ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν ακόμη να κληθεί να καταθέσει ο Νίκος Μανίας που  φέρεται την επίμαχη περίοδο να έχει ανάμειξη στην τιμολόγηση των φαρμάκων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, εκτός από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα και τον Κωνσταντίνο Φρουζή, θα ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν στελέχη της Novartis, οπως ο πρόεδρος στην Ελλάδα, την περίοδο 2011-2012 Arnout Ploos Van Amstel.

Στη λίστα του βρίσκονται, επίσης, δημοσιογράφοι, όπως οι Μαρία Ροζέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε που προετοίμασαν το ντοκιμαντέρ για την ελβετική τηλεόραση, αλλά και η Γιάννα Παπαδάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ