Πολιτική

07 Νοεμβρίου 2019 18:24 Τελευταία ενημέρωση : 07 Νοεμβρίου 2019 21:55

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: αναβολή μετά την εμφάνιση Πολάκη και Τζανακόπουλου

Διάβασέ μου το...

Τι έγινε στην Βουλή, μετά και το αίτημα εξαίρεσης βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που υποβλήθηκε απο τον πρώην  Αν. Υπ. Δικαιοσύνης.

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: αναβολή μετά την εμφάνιση Πολάκη και Τζανακόπουλου
-

Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης της Πρανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποφασίσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας.

Συγκεκριμένα, στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προς διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, προσήλθαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από τη σύσταση και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Μπούγα η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω μη νόμιμης σύστασης της Πρανακριτικής Επιτροπής.

"Η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης είναι αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και του προέδρου της επιτροπής κ. Μπούγα», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πρόσθεσε πως "πρόεδρος της επιτροπής, επιικαλούμενος μια ανυπόστατη απόφαση, αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, προφανώς αντισυνταγματική και πραξικοπηματική, με ένα και μοναδικό στόχο: να μην εξεταστεί για άλλη μια φορά ένας από τους κύριους μάρτυρες της υπόθεσης NOVARTIS, ο κ. Φρουζής".

"Προστατεύουν τον Φρουζή γι' αυτό δεν μας θέλουν. Θα είμαστε εδώ και την επόμενη φορά", προειδοποίησε, από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης .

"Υπήρχαν άτομα στην αιθουσα τα οποία απαγορεύεται να είναι στην επιτροπή. Διακόψαμε γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας", σημείωσε ο Θανάσης Πλεύρης.

Πολάκης - Τζανακόπουλος - Πολάκης - Πλεύρης - Μπουγας - Προανακριτική - Βουλή - Novartis - Παπαγγελόπουλος

Ενδεικτική του κλίματος είναι και η στιχομυθία Μαρκόπουλου- Γεροβασίλη, μετα την αναβολή της συνεδρίασης:  

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Αναβάλλεται η συνεδρίαση. Έχει έρθει ο Φρουζής και δεν μπορεί να εξεταστεί γιατί είχαμε τα ίδια φωνές και εντάσεις.

Όλγα Γεροβασίλη: Εγώ  βλέπω ότι αποχώρησε η ΝΔ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Τους αφήσαμε στον αυτοεξευτελισμό τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε πεζοδρόμιο τη Βουλή. Έχετε κάνει τον Πολάκη αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός χαράσσει γραμμή. 

Όλγα Γεροβασίλη: Θα τον πάμε για... πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Της αναβολής προηγήθηκε και η κατάθεση αίτησης και υπομνήματος από τους συνηγόρους του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης όπου σημειώνεται ότι, αν η προανακριτική επιτροπή επιμείνει στην απόφασή της, τότε πρέπει να εξαιρεθούν ακόμα τρία μέλη της, οι Θανάσης Πλεύρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου, "διότι έχουν εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον έχουν κατηγορήσει για σκευωρία".

Πολάκης - Τζανακόπουλος - Πολάκης - Πλεύρης - Μπουγας - Προανακριτική - Βουλή - Novartis - Παπαγγελόπουλος

ΚΙΝΑΛ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί η πολιτική σκευωρία

«Παράνομα και καταχρηστικά, έξω από κάθε θεσμική διαδικασία, προκειμένου να παρακωλύσει για άλλη μια φορά την εξέταση του μάρτυρα Φρουζή, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να σεβαστεί τις αποφάσεις της Επιτροπής και την κοινοβουλευτική δημοκρατία», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Τονίζει, επίσης, ότι «χωρίς καμία αιδώ, χωρίς καμία αίσθηση του κοινοβουλευτικού βάρους και καθήκοντός του σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στην προανακριτική επιτροπή, δηλώνει ότι δεν θα σεβαστεί τις αποφάσεις της και ότι τα ήδη εξαιρεθέντα μέλη του θα συνεχίσουν να παρακωλύουν τη διαδικασία».

«Είναι πλέον ξεκάθαρο: ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συγκάλυψη του εκτροχιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης 2004-2009, κάνει τα πάντα για να μην λειτουργήσουν οι θεσμοί, να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες, να μην αποκαλυφθεί η πολιτική σκευωρία» και καταλήγει: «Μετρήθηκε με την αλήθεια και έχασε οριστικά. Παραδίδουμε την ευτελιστική τακτική του, που υποκατέστησε την πραγματική πολιτική, στους πολίτες. Αυτοί πάντα κρίνουν, συγκρίνουν και αξιολογούν», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.