Πολιτική

18 Νοεμβρίου 2019 10:57

Τσίπρας για την πορεία του Πολυτεχνείου: οι πολίτες έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό

Διάβασέ μου το...

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση είχε στήσει σκηνικό πολέμου με “μπαχαλάκηδες”, αλλά βρέθηκε μπροστά σε μια μεγαλειώδη διαδήλωση. Σκληρή απάντηση από τη ΝΔ.

Τσίπρας για την πορεία του Πολυτεχνείου: οι πολίτες έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό
-

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην χθεσινή πορεία για την 46η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην οποία συμμετείχε ως επικεφαλής του μπλοκ του κόμματος του, σε δήλωση του αναφέρει ότι «χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στη πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, τη καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου “επιτελικού” κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας».

Στην ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει επίσης, «Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν. Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με “μπαχαλάκηδες”, αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές.

Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά».

Αλ. Τσίπρας - ανάρτηση - πορεία

Για καπηλεία της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ, σε σχόλιο της με αφορμή ανάρτησή του για τη χθεσινή πορεία.

«Για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ. Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει», τονίζει η ΝΔ.

«Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων» αναφέρει η ΝΔ στο σχόλιό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ