Πολιτική

07 Δεκεμβρίου 2019 09:04

Κούσιος στον ΑΝΤ1: Έχουμε νέα τουρκική “εισβολή” στην Κύπρο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κύπρος θα προσφύγει στην Χάγη και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο.

Κούσιος στον ΑΝΤ1: Έχουμε νέα τουρκική “εισβολή” στην Κύπρο (βίντεο)
-

Για συνεχώς αυξανομένη τουρκική επιθετική πολιτική που στηρίζεται στην πολιτική των κανονιοφόρων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις. 

Μάλιστα, ο κ. Κούσιος μίλησε για εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου από τους Τούρκους, σημειώνοντας ότι οι αυτές οι γεωτρήσεις έγιναν σε σημεία για να δώσουν συγκεκριμένα μηνύματα.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κύπρος θα προσφύγει στην Χάγη, «έχουμε προετοιμαστεί νομικά για αυτό, όπως έχει ανακοινώσει και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι δεν μπόρεσαν να επιδώσουν την ρηματική διακοίνωση.

Για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται κάτι τέτοιο και σαν πρώτο βήμα, όπως είπε είναι ικανοποιητικό. «Αν το διαχειριστούμε σωστά θα δούμε εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Κύπρος ανησυχεί για θερμό επεισόδιο, ωστόσο, τόνισε: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο με την Κύπρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ