Πολιτική

11 Δεκεμβρίου 2019 19:06

“Βόμβες” Αγγελή για την υπόθεση Novartis στην Προανακριτική της Βουλής

Διάβασέ μου το...

Εξαπέλυσε βολές κατά της εισαγγελέως Τουλουπάκη και του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

“Βόμβες” Αγγελή για την υπόθεση Novartis στην Προανακριτική της Βουλής
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Η επιλογή των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis και η αξιολόγηση των στοιχείων από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, μπήκε στο “στόχαστρο” του πρώην επόπτη της, Ιωάννη Αγγελή. Ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, τη χαρακτήρισε ανεπαρκή, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο του παρουσίαζε στοιχεία που αφορούσαν τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Θ. Πλεύρης: «Για τον κ. Σαμαρά, τι σας είπε η κ. Τουλουπάκη;»

Ι. Αγγελής: «Μόνο για τη μαρτυρική κατάθεση. Μου είπε ότι κάποιος μπήκε μέσα στο Μαξίμου με μια βαλίτσα και άρα πρέπει να “τα πήρε”. “Και μόνο με αυτό, θα τον κατηγορήσεις;”, της είπα. “Δεν είναι αρκετά αυτά τα στοιχεία”. Και εκείνη μου απάντησε: “Για μένα είναι αρκετά”. Αυτά τα πράγμα είναι αδιανόητα. Τότε της είπα “επειδή τα στοιχεία δεν επαρκούν, θα προσφύγω για κατάχρηση εξουσίας. Αυτή δεν είναι ούτε καν ένδειξη για να ασκήσουμε ποινική δίωξη”».

Το “σφυροκόπημα” του κ. Αγγελή στην Εισαγγελέα Διαφθοράς συνεχίστηκε αναφορικά με τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τις αμερικανικές Αρχές. Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, οι Αμερικανοί απάντησαν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ι. Μπούγας: «Έχει τηρηθεί η αρχή της τυπικότητας για τη δικαστική συνδρομή;»

Ι. Αγγελής: «Όχι, δεν έχει τηρηθεί. Η κυρία Τουλουπάκη είναι ανεπαρκής. Και αυτός είναι ο χειρότερος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας δικαστής. Με επιμονή προσωπικά ζήτησα να μου δώσει τα έγγραφα με τις αμερικανικές Αρχές. Δεν μου τα έδωσε όλα. Υπάρχει έγγραφο, απ’ όσο θυμάμαι, που εγώ διάβασα ότι οι Αμερικανοί απαντούν πως ουδεμία εμπλοκή υπάρχει από πολιτικό πρόσωπο. Εμπλοκή αναφέρουν τα έγγραφα μόνο για γιατρούς. Αυτά τα έγγραφα πρέπει να αναζητηθούν».

Από τα “βέλη” του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν ξέφυγε ούτε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με τον οποίον διατηρούσε - όπως είπε - σχέσεις από φιλικές έως ουδέτερες.

Θ. Πλεύρης: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος σας έχει χαρακτηρίσει αδάμαστο και αδέκαστο δικαστή. Μετά σας παρουσίασε ως φαιδρό πρόσωπο. Ποιος είναι ο λόγος που στράφηκε εναντίον σας;»

Ι. Αγγελής: «Είναι ευνόητο. Όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι».

Θ. Πλεύρης: «Γιατί ενοχλείται γι’ αυτά που εσείς λέτε και σας επιτέθηκε;»

Ι. Αγγελής: «Ανησυχεί διότι ξέρει την αλήθεια και τι έχει κάνει».

Αποφεύγοντας και πάλι να ονοματίσει ποιον εννοεί ως “Ρασπούτιν”, ο κ. Αγγελής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που παρενέβαινε και στην πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.