Πολιτική

14 Δεκεμβρίου 2019 14:33

Κατρούγκαλος: θέλουμε αρραγές μέτωπο στα εθνικά θέματα

Διάβασέ μου το...

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι θα πρέπει η Άγκυρα να λάβει το μήνυμα της αποφασιστικής αντίδρασης, στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων.

Κατρούγκαλος: θέλουμε αρραγές μέτωπο στα εθνικά θέματα
-

«Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ότι θα αντιδράσουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και ότι η μείωση της έντασης είναι απαραίτητη», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει, ακόμα, ότι «είναι θετικό ότι υπάρχει καταδίκη της Τουρκίας» και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων που πέτυχε η ελληνική διπλωματία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου τη χώρα εκπροσώπησε ο Αλέξης Τσίπρας, και να επεκταθούν οι κυρώσεις σε νέες παράνομες ενέργειες στην περιοχή του άκυρου Μνημονίου».

Αναφορικά με την τυχόν προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, «Παραπολιτικά» ότι «η προσφυγή στη Χάγη για θέματα υφαλοκρηπίδας δεν αποτελεί νέα ιδέα, αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας, η οποία το 1999 είχε τεθεί ως κριτήριο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προκειμένου να μη διαιωνισθεί η διαφορά. Έχει όμως, ως προϋπόθεση την κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει οριστικό αδιέξοδο στις διερευνητικές και επίσης την κατάρτιση συμφωνητικού, με όλες τις δυσκολίες που αυτό ενέχει».

Τέλος, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξή του σημειώνει, «θέλουμε να υπάρχει αρραγές μέτωπο για τα εθνικά θέματα» και προσθέτε, «αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να σιωπήσουμε, όταν η ΝΔ ταλαντεύεται ανάμεσα στον ρόλο του παθητικού παρατηρητή των εξελίξεων και την επικοινωνιακή ανάγκη να χαϊδέψει τα αυτιά όσων διαπαιδαγώγησε με την πατριδοκαπηλία και τις εθνικιστικές της εξάρσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ