Πολιτική

17 Ιανουαρίου 2020 16:53

“Πόλεμος” στη Βουλή για την επίσκεψη Χάφταρ

Διάβασέ μου το...

Αντιπαράθεση στη Βουλή, με αντικείμενο την επίσκεψη Χάφταρ και τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

“Πόλεμος” στη Βουλή για την επίσκεψη Χάφταρ
-

Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει η επίσκεψη Χάφταρ στην Ελλάδα και η συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παραμονές της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Brexit. “Η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις στη Λιβύη”, επεσήμανε και τόνισε ότι διεκδικεί συμμετοχή για βιώσιμη λύση στο Λιβυκό, όπως φάνηκε και από το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στην Γερμανίδα Καγκελάριο, ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνέστησε  ψυχραιμία, καλώντας παράλληλα, τα κόμματα να στηρίξουν από κοινού την προσπάθεια και να βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ποταμού.

Για ολιγωρία κατηγόρησε την κυβέρνηση η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις εξελίξεις. "Τα πράγματα είναι σοβαρά, ανησυχούμε για εξελίξεις, ειδικά όταν βλέπουμε αποσπασματικές ενέργειες να γίνονται κάτω από βάρος εξελίξεων είναι η στιγμή να υπάρξει ολοκληρωμένη στρατηγική και συζήτηση με τα κόμματα”, είπε, ενώ από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν έλαβε πρωτοβουλίες αν και ήταν -όπως είπε- προειδοποιημένη για τη Συμφωνία Λιβύης -Τουρκίας

Φοβικότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ “σύγχρονο Κάρατζιτς” αποκάλεσε τον στρατάρχη Χάφταρ ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ