Πολιτική

28 Ιανουαρίου 2020 23:41

Tσίπρας: αγωνιζόμαστε για μια δικαιότερη κοινωνία

Text to Speech

Κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετέχουν στον αγώνα και στις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Tσίπρας: αγωνιζόμαστε για μια δικαιότερη κοινωνία

 

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο θεματικό πάρκο Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας . Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στον αγώνα και σε συμμετοχή στις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πολιτική δύναμη που έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία γιατί εκπροσωπεί όλες και όλους τους πολίτες που δεν είναι προνομιούχοι. Τις Ελληνίδες και του Έλληνες που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο, μια πιο δίκαιη κοινωνία. Στο τόπο μας, πάντοτε η Αριστερά και το δημοκρατικό και προοδευτικό κίνημα αγωνιζόταν για μια δικαιότερη κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν οι υποσχέσεις της ΝΔ. Έχει αρχίσει να φαίνεται το σχέδιο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού, το οποίο ενορχηστρώθηκε από γνωστά πολιτικά κέντρα και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της συντριπτικής μερίδας των ΜΜΕ», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Επιβάλλουν ένα άδικο σύστημα που ευνοεί τα ψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων»

«Πού είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4%; Πού είναι η καταιγίδα των επενδύσεων; Πού είναι οι μπουλντόζες που θα έμπαιναν στο Ελληνικό σε μία εβδομάδα; Πού είναι οι δουλειές για όλους; Πού είναι η αύξηση του μισθού; Πού είναι οι ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί για ελαφρύνσεις, βλέπουμε επιβαρύνσεις. Βλέπουμε μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα - ακόμα και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση. Η κυβέρνηση προχωρά σε αυξήσεις εισφορών για τη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών. Το 90% θα πληρώνει 20% υψηλότερες εισφορές. Επιβάλλουν ένα άδικο σύστημα που ευνοεί τα ψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ αναστέλλει τη λειτουργία σε 38 σχολές του δημόσιου Πανεπιστημίου στις οποίες οι νέοι και οι νέες θα μπορούσαν να φοιτούν δωρεάν. Την ίδια στιγμή που επαναφέρουν τη βάση του 10 και που ασύδοτα πριμοδοτούν τα κολέγια, εξισώνοντας τα πτυχία τους με αυτά των ΑΕΙ. Ειδικά για την περιοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει, εντελώς αδικαιολόγητα, να αναστείλει τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού».

«Χειρουργεία ακυρώνονται, καρκινοπαθείς εκπέμπουν “SOS”, ο ΦΣΑ καταγγέλλει τη πρωτοφανή έλλειψη φαρμάκων, νοσοκομειακές μονάδες κλείνουν ή υπολειτουργούν. Ο μόνος χώρος των νοσοκομείων που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι ο χώρος των γραφείων των διοικητών των νοσοκομείων. Μετά τη τακτοποίηση των “γαλάζιων παιδιών”, έχουμε και τους “γαλάζιους παππούδες”. Με τροπολογία, οι συνταξιούχοι του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ που έχουν προσληφθεί ως μετακλητοί σε κυβερνητικές θέσεις, πλέον θα λαμβάνουν και το μισθό και τη σύνταξη», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ