Πολιτική

31 Μαΐου 2020 17:42 Τελευταία ενημέρωση : 31 Μαΐου 2020 20:16

Ερντογάν: καλλωπίσαμε την Αγία Σοφία αντί να την κατεδαφίσουμε

Διάβασέ μου το...

Ο τούρκος Πρόεδρος επανήλθε δριμύτερος και επιχειρηματολόγησε για... δικαιώματα από την Άλωση.

Ερντογάν: καλλωπίσαμε την Αγία Σοφία αντί να την κατεδαφίσουμε

Ένα 24ωρο μετά τις νεο-οθωμανικές φιέστες και την ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία, ο ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν επανήλθε δριμύτερος. Απέναντι στην κατακραυγή ότι αλλοιώνει τον χαρακτήρα ενός μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, επιχειρηματολόγησε για δικαιώματα από την Άλωση.

“Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί από θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα της Άλωσης προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους” τόνισε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε δε το αίτημά του να λειτουργήσει τζαμί στην Αθήνα.

“Στα σημεία που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα εξαφανίστηκαν. Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί” πρόσθεσε ο τούρκος Πρόεδρος.

Στις φραστικές ακρότητες προστέθηκε και ο συνήθης ύποπτος "πολιτικός συνέταιρος" του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, o οποίος έγραψε μια σειρά από απίστευτα tweets:

-Τα βυζαντινά υπολείμματα θα εξαλειφθούν και κανένα βρώμικο χέρι και καμία βρώμικη φιλοδοξία δεν θα επισκιάσει την κατάκτησή μας.

-Αυτοί που εποφθαλμιούν την Κωνσταντινούπολη και θέλουν να την πυρπολήσουν και να στήσουν ενέδρες στα σχέδιά μας, θα τους κόψουμε τα χέρια και τα πόδια.

-Τα παιδιά των Τούρκων μουσουλμάνων θα κάνουν κομματάκια τα παιδιά του Βυζαντίου σε όλα τα μέτωπα και όλα τα επίπεδα.

Η αντίδραση από την Αθήνα δεν άργησε… “Δυστυχώς έχει επιλέξει να επαγγέλλεται την πολιτική των κανονιοφόρων και μάλιστα με συνέπεια. Αυτό που μάλλον δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει είναι ότι η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να αποφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και απαντά στις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση, εδραιωμένη σταθερά στο Διεθνές Δίκαιο” σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

"Χρειάζονται διαρκής εγρήγορση, εθνική στρατηγική και αρραγές εθνικό μέτωπο" τόνισε από πλευράς της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

“Η τουρκική επιθετικότητα «πάει πακέτο» με τα παζάρια συνδιαχείρισης του Αιγαίου” σχολίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

“"Κερκόπορτες" ανοιχτές δεν θα βρουν , διότι απέναντί τους όλοι οι Έλληνες είμαστε μία γροθιά!” ήταν το σχόλιο της Ελληνικής Λύσης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ