Πολιτική

07 Ιουλίου 2020 18:58 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουλίου 2020 14:26

Τσίπρας: δύσκολος και σκοτεινός ο ένας χρόνος διακυβέρνησης της ΝΔ

Διάβασέ μου το...

«Είμαστε περήφανοι για όσα αφήσαμε πίσω μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Τσίπρας: δύσκολος και σκοτεινός ο ένας χρόνος διακυβέρνησης της ΝΔ
-

"Δύσκολο” και "σκοτεινό" χαρακτήρισε τον τελευταίο χρόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με αφορμή την ολοκλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της ΝΔ. Ο Αλ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, συγκρίνοντάς τον με την προηγούμενη διακυβέρνηση και προέβλεψε ότι "γρήγορα" θα επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βάλει "τον τόπο ξανά σε ένα δρόμο προόδου".

"Δεν είναι μια ευχάριστη επέτειος για τον τόπο, ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας δύσκολος και σκοτεινός χρόνος. Σκοτεινός για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, σκοτεινός για τη μεσαία τάξη που τόσα πολλά της υποσχέθηκαν, και βέβαια για τους νέους και τις νέες, για τη νεολαία", είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντας τη συνεδρίαση.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, "πριν από ένα χρόνο τέτοιο καιρό παραδώσαμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια", "σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα", "με ρυθμισμένο το δημόσιο χρέος", "με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία", "με αναβαθμισμένο το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας μετά από πολύ σημαντικές επιτυχίες και συμφωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα".

Αλέξης Τσίπρας - ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα "άδεια" δημόσια ταμεία για "πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου", ενώ δήλωσε εκ μέρους όλων "περήφανος" για "όσα άφησαν πίσω".

"Όταν με το καλό επανέλθουμε -και θα επανέλθουμε να είστε σίγουροι πιο γρήγορα απ' όσο νομίζουν κάποιοι στη διακυβέρνηση του τόπου, ιδίως με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την ψήφο του λαού, έχουμε όχι μόνο το ηθικό και το πολιτικό κεφάλαιο, αλλά πλέον και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να βάλουμε μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες την Ελλάδα ξανά σε ένα δρόμο προόδου, δημοκρατίας, και κοινωνικής δικαιοσύνης", είπε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας - ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Εδω Παππάς, εκεί Παππάς, παντού Παππάς…

Η ΝΔ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι «ο κ. Τσίπρας, μπροστά στον πανικό του, έστησε ολόκληρη παράσταση για να παρέχει πλήρη κάλυψη στον πιο στενό συνεργάτη του και στις παρακρατικές μεθόδους του.

Με προσβλητικά επίθετα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΝΔ προσπάθησε να σκεπάσει όσα είδαν κι άκουσαν οι Ελληνες, που θυμίζουν μαφία κι όχι πολιτικούς δημοκρατικής χώρας. Αντί να πάρει αποστάσεις φρόντισε να δείξει ξανά ότι ο Ν. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα. ‘Όμως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται».

ΣΥΡΙΖΑ: όταν στη ΝΔ μιλάνε για μαφία κάτι παραπάνω θα ξέρουν…

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο της ΝΔ, απαντώντας ότι: στη ΝΔ όταν μιλάνε για μαφία και παρακρατικές μεθόδους κάτι θα γνωρίζουν παραπάνω. Και ιδίως ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλάει για «κάλυψη» στενών συνεργατών, κάτι θα έχει να θυμάται.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τιμούν τους στενούς τους συνεργάτες. Η διαφορά είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε είχε ούτε θα κάλυπτε ποτέ στενό συνεργάτη του που καταδικάστηκε για παιδεραστία.

Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης και αυτή τη φορά θα πράξει το ίδιο και για στελέχη του κόμματος του που δεν υπήρξαν καν στενοί του συνεργάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ