Πολιτική

30 Οκτωβρίου 2020 17:25 Τελευταία ενημέρωση : 30 Οκτωβρίου 2020 21:35

Μητσοτάκης σε Ερντογάν για τον σεισμό: αυτές τις στιγμές οι άνθρωποι πρέπει να στέκονται μαζί

Διάβασέ μου το...

Ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας των δύο λαών και πρότεινε την αποστολή βοήθειας στην Σμύρνη. Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα..

Μητσοτάκης σε Ερντογάν για τον σεισμό: αυτές τις στιγμές οι άνθρωποι πρέπει να στέκονται μαζί
-

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ στη Σμύρνη.

Ο πρωθυπουργός μετέφερε στον πρόεδρο της Τουρκίας τα θερμά του συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες απώλειες στην Τουρκία και έστειλε μήνυμα ενότητας των δύο λαών.

"Μόλις κάλεσα τον Πρόεδρο Ερντογάν για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια ανθρώπων από τον σεισμό που έπληξε και τις δύο χώρες. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές είναι οι στιγμές που οι άνθρωποι μας πρέπει να στέκονται μαζί" αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο Twitter.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, o Αλέξης Τσίπρας γράφει «Ο ισχυρός σεισμός στη Σάμο και στη Σμύρνη δοκιμάζει τις αντοχές των λαών και στις δυο άκρες του Αιγαίου. Είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, με την παρουσία και ελληνικών συνεργείων διάσωσης στη Σμύρνη. Είναι η ώρα να σταματήσουν οι προκλήσεις των ερευνητικών και πολεμικών πλοίων στη θάλασσα και να επικρατήσει η αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που ενώνουν τους δυο λαούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ