Πολιτική

21 Ιανουαρίου 2021 14:52

Διερευνητικές επαφές: Διάβημα στην Άγκυρα και “πυρετός επαφών”

Διάβασέ μου το...

Την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσαν οι χθεσινές υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο. Μπαράζ επαφών από Δένδια.

Διερευνητικές επαφές: Διάβημα στην Άγκυρα και “πυρετός επαφών”
-

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα, θα προχωρήσει σήμερα η ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για τις χθεσινές υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών, στο Αιγαία.

Το απόγευμα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μάας, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε την Τουρκία.

Επίσης, την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με 4 Ευρωπαίους Επιτρόπους, μεταξύ των οποίων και οι Μπορελ και Σχοινάς, αλλά και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΣΥΡΙΖΑ: ετεροχρονισμένη ενημέρωση για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, επισημαίνει ότι «εχθές, 20 Ιανουαρίου του 2021, το διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από το διπλωματικό γραφείο του Πρωθυπουργού για τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας, που διεξήχθη το καλοκαίρι στο Βερολίνο, για τη θετική έκβαση που είχε πάρει στην πρώτη φάση της και την αρνητική της κατάληξη. Υπογραμμίζεται ότι η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε αφού ο κ Κατρούγκαλος είχε ζητήσει, για πολλοστή φορά, να υπάρξει διαφάνεια και σοβαρή ενημέρωση επί του ζητήματος και όχι μισόλογα. Το γεγονός ότι ο κ. Ταραντίλης δεν το γνωρίζει είναι εσωτερικό θέμα της Κυβέρνησης, όπως και πολλά άλλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ