Πολιτική

25 Ιανουαρίου 2021 12:38 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιανουαρίου 2021 15:54

Κορονοϊός: 4 κρούσματα στη Βουλή

Διάβασέ μου το...

Γιατί το ένα από αυτά ανησυχεί έντονα τις υγειονομικές Αρχές.

Κορονοϊός: 4 κρούσματα στη Βουλή
-

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή, μετά τον εντοπισμό 4 κρουσμάτων σε εργαζόμενους σε αυτήν.

Κι ενώ για τα τρία από αυτά που αφορούν υπαλλήλους υπηρεσιών δεν υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς έχουν μπει στο σύστημα της τηλεργασίας, προβληματίζει το τέταρτο που ανήκει σε ειδικό φρουρό, ο οποίος είναι καθημερινά στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πηγές της Βουλής, στις 19 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας αστυνομικός που υπηρετεί στην Φρουρά του Κοινοβουλίου. Από την ιχνηλάτηση, δεν προέκυψαν επαφές του εντός της Βουλής. Την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε δεύτερο άτομο θετικό στον κορονοϊό, ένας υπάλληλος σε κτήριο της Βουλής στην οδό Λένορμαν. Στις 22 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στην Φρουρά της Βουλής και από την ιχνηλάτηση προέκυψαν πέντε στενές επαφές, που έλαβαν οδηγία για απομόνωση κατ΄ οίκον. Τα δύο κρούσματα στην Φρουρά αφορούν άτομα που υπηρετούν σε διαφορετικά πόστα και δεν έχουν μεταξύ τους επαφή, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν σε τεστ 32 άτομα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Βουλής. Όλα τα δείγματα, προέκυψαν αρνητικά.

Στο 401 ΓΣΝ ο ειδικός φρουρός

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση τής υγείας του Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, που υπηρετεί στη Φρουρά της Βουλής, αλλά παραμένει για νοσηλεία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έγινε γνωστό ότι προσβλήθηκε από τον ιό, άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του. Στη Βουλή ήδη έχουν εξεταστεί περίπου τριάντα άτομα, που είχαν έρθει σε άμεση επαφή μαζί του, και τα αποτελέσματα για όλους είναι αρνητικά. Συνάδελφοί του απορούν, μάλιστα, που ο συγκεκριμένος αξιωματικός ασθένησε από τον ιό, καθώς τον χαρακτηρίζουν από τους πιο τυπικούς σε θέματα αυτοπροστασίας από τον κορονοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ