Πολιτική

21 Απριλίου 2021 10:26 Τελευταία ενημέρωση : 21 Απριλίου 2021 15:07

“Όχι” Πελώνη για Πάσχα στο χωριό – Πόσοι θα κάτσουν στο Πασχαλινό τραπέζι

Διάβασέ μου το...

Πότε αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις. Η Ανάσταση, το τραπέζι του Πάσχα, το άνοιγμα της Εστίασης και των σχολείων.

“Όχι” Πελώνη για Πάσχα στο χωριό – Πόσοι θα κάτσουν στο Πασχαλινό τραπέζι
-

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν ανακοινώσεις για το Πάσχα κατά τη σημερινή ενημέρωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε σημερινές της δηλώσεις.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η Αριστοτελία Πελώνηξεκαθάρισε σχετικά με το φημολογούμενο διάγγελμα του Πρωθυπουργού ότι, δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση. Κυβερνητικές πηγές διαμήνυαν πάντως ότι, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση, ενώ τυχόν τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού δεν έχει «κλειδώσει» γιατί οι ανακοινώσεις εξαρτώνται από το χρόνο ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Επιτροπής και το περιεχόμενό της.

Ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις εκτός περιφέρειας, είπε πως «θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής», τονίζοντας ότι, «η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας». Διαρροές από το Μαξίμου κάνουν λόγο, την ίδια ώρα, για αποφάσεις που θα αφορούν οδικό χάρτη επανεκκίνησης δραστηριοτήτων μετά το Πάσχα, παρά να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Τόνισε τον κίνδυνο που ενέχει μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα προς άλλες περιοχές, και σημείωσε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

«Η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως θα «υπάρχουν έλεγχοι στις μετακινήσεις». Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, προκρίνεται το σενάριο να υπάρξει παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, με τη χρήση του κωδικού 6.

Σχετικά με το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων επεσήμανε ότι, «στόχος είναι να ανοίγουν με ασφάλεια άλλες δραστηριότητες» και ότι, το άνοιγμα του Τουρισμού θα γίνει στα μέσα Μαΐου και με πρωτόκολλα.

«Η επιτροπή αξιολογεί τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις», σχολίασε και χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται «συνωμοσιολογία που προσβάλλει τους επιστήμονες». 

Για την Εστίαση επανέλαβε ότι, οι συζητήσεις γίνονται για το άνοιγμά της μόνο σε εξωτερικούς χώρους, υπογραμμίζοντας τη χρησιμότητα των self tests, ενώ για το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων είπε ότι θα είναι στις 10 Μαΐου.

Για τις συγκεντρώσεις σε πλατείες είπε ότι «δεν μπορεί να γίνει μαζική επέμβαση και η αστυνομία δε μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση. Γίνεται, όμως, προσπάθεια να εντοπιστούν οι διοργανωτές».

Τέλος, ανέφερε ότι τα ποσοστά εμβολιασμών σε ηλικίες πάνω από τα 60 έτη είναι χαμηλότερα.

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις σήμερα:

H European Super League προχωρά σε τακτική αναδίπλωση

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού: ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55-59

Αδριάνειο Υδραγωγείο: αναβιώνει το τεχνικό θαύμα της ρωμαϊκής εποχής



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ