Πολιτική

22 Απριλίου 2021 12:18

Λαγός: στην τελική ευθεία για την άρση της ασυλίας του

Διάβασέ μου το...

Σήμερα αναμένεται το «πράσινο φως» από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής. Πότε θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Λαγός: στην τελική ευθεία για την άρση της ασυλίας του
-

Της Μαρίας Αρώνη

Την άρση της ασυλίας του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζουν σήμερα το πρωί για το θέμα της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, βάσει της έκθεσης που παρουσίασε η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μαρί Τουσάν, η οποία έχει αναλάβει εισηγήτρια της υπόθεσης.

Ωστόσο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αναμένεται να γίνουν γνωστά πριν από το απόγευμα. Τα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας του καταδικασθέντος σε 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη Γιάννη Λαγού, ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης διαδικασίας. Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, που είναι και το τελικό στάδιο της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως: στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές - “παγώνουν” οι προαγωγικές εξετάσεις

Φονικό στα Ανώγεια: καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δράστη

Ράπτη για εμβολιασμούς στον ΑΝΤ1: όλα τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή (βίντεο)