Κόσμος

03 Ιουνίου 2021 16:46 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιουνίου 2021 22:50

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Δένδιας κατά Γερμανίας για τον αποκλεισμό της Ελλάδας

Διάβασέ μου το...

Επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γιαν Κούμπις

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Δένδιας κατά Γερμανίας για τον αποκλεισμό της Ελλάδας
-


Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη στις 23 Ιουνίου εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας κατά την παρουσία του στην 66η περιφερειακή διάσκεψη για την ανάπτυξη.

Η Γερμανία εμμένει στην ίδια τακτική

«Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία εμμένοντας σε μια τακτική δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη Διάσκεψη του Βερολίνου», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε πως έχει, ήδη, διαμηνύσει τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας στον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας και το ίδιο θα κάνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις εξελίξεις στη Λιβύη συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Κούμπις (Jan Kubis). «Εξέφρασα τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την απόφαση της Γερμανίας για μη πρόσκληση σε συνάντηση Διάσκεψης του Βερολίνου. Συζητήσαμε και για τη συνεργασία με Ύπ. Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λιβύη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Διαφορετική η κατάσταση

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε πως αυτό που οφείλει να είναι στη σκέψη της μεταβατικής κυβέρνησης είναι η μη ενεργοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο είναι ούτως ή άλλως “νομικά ανύπαρκτο”, ενώ τόνισε πως πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης πως η σχέση της Ελλάδας με την κατάσταση στη Λιβύη «πολύ διαφορετική από ότι ήταν λίγους μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και επικοινωνία με τη Λιβυκή πλευρά».

«Παρά τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Λιβύη, η Ελλάδα φαίνεται ότι μένει εκτός της Διαδικασίας του Βερολίνου. Εντός, πάντα, η  απομονωμένη  Τουρκία...», σχολίασε στο Twitter ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρισμός - Μητσοτάκης: Η ασφάλεια είναι το πρωταρχικό μας μέλημα

“Ηχητικό κανόνι" - Έβρος: Το νέο “όπλο” που δοκιμάζουν οι συνοριοφύλακες (εικόνες)

“Άγριες Μέλισσες” - τελευταίο επεισόδιο: φωτογραφίες και βίντεο από το φινάλε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ