Πολιτική

26 Ιουνίου 2021 12:48 Τελευταία ενημέρωση : 26 Ιουνίου 2021 19:54

Σκέρτσος για προνόμια εμβολιασμένων: η ζωή τους θα ξαναγίνει κανονική

Διάβασέ μου το...

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η εξειδίκευση των προνομίων είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και χαρακτήρισε αντικοινωνική τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ.

Σκέρτσος για προνόμια εμβολιασμένων: η ζωή τους θα ξαναγίνει κανονική
-

Την επομένη εβδομάδα θα εξειδικευτούν τα λεγόμενα προνομία για τους εμβολιασμένους πολίτες, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε «το μήνυμα είναι εμβολιασμός και όχι περιορισμός».

Τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς οι εμβολιασμένοι με μια τουλάχιστον δόση ανέρχονται στο 54% και οι επόμενοι δύο μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για την επίτευξη ανοσίας στην κοινότητα.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική.

Έφερε ως παράδειγμα δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα μόνο με εμβολιασμένους ή με όσους έχουν νοσήσει.

Αντίθετα όποιος επιχειρηματίας επιλεγεί να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτοκολλά με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις.

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξει κάποιου είδους λοταρία ως κίνητρο για εμβολιασμό, απάντησε αρνητικά.

Για τους εμβολιασμούς εφήβων κάτω των 18 ετών, εκτίμησε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει εντός του καλοκαιριού αφού προηγηθεί η σχετική απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών.

Αντικοινωνική και με σκοπιμότητες η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

Για τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την ώρα των εξετάσεων για τα Πρότυπα σχολεία τη Δευτέρα, ο υφυπουργός τόνισε ότι είναι αντικοινωνική και υποκρύπτει σκοπιμότητες που θέτουν εμπόδια στην εξέλιξη της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εκσυγχρονίσει το δημόσιο σχολείο και αυτές οι αντιδράσεις βρίσκονται απέναντι στην ανοιχτή δημόσια εκπαίδευση.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι αναμένει από την ΟΛΜΕ να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόφαση.

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Πατέρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την κόρη του

Euro 2020 – Δανία: η απίστευτη πατέντα των Δανών για να δουν το παιχνίδι χωρίς να μπουν καραντίνα!

Τζόρτζ Φλόιντ: πολυετής φυλάκιση στον αστυνομικό που τον δολοφόνησε