Πολιτική

30 Αυγούστου 2021 09:47 Τελευταία ενημέρωση : 30 Αυγούστου 2021 22:45

Ανασχηματισμός: αντίστροφη μέτρηση για αλλαγές στην κυβέρνηση

Διάβασέ μου το...

Τα υπουργεία όπου «τρίζουν» οι καρέκλες και οι αμετακίνητοι στις θέσεις τους υπουργοί και υφυπουργοί.

Ανασχηματισμός: αντίστροφη μέτρηση για αλλαγές στην κυβέρνηση
-

Προ των πυλών βρίσκεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο οποίος αναμένεται ακόμα και αύριο, με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ, όπου έχει πάει για να εγκαταστήσει την κόρη του στο πανεπιστήμιο.

Εκτός απροόπτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στη ΔΕΘ με νέο κυβερνητικό σχήμα, κάτι που είχε προαναγγείλει ήδη από το διάγγελμά του κατά την περίοδο των πυρκαγιών σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Πελοπόννησο.

Οι αλλαγές δεν αναμένεται να είναι ριζικές, αλλά, δομικές και όχι απαραίτητα μόνο σε επίπεδο Υπουργών, αλλά και υφυπουργών. Αξιοποίηση αναμένεται και σε επίπεδο  «γαλάζιων»  βουλευτών, καθώς οδεύουμε προς το τέλος της τετραετίας.

Στο «στόχαστρο» βρίσκονται υπουργεία όπου υπήρξε ιδιαίτερη πίεση, όπως αυτό της Προστασίας του Πολίτη και Υγείας. Εκεί δεν αποκλείεται να δούμε και αλλαγές μεταξύ υπουργείων ή και υφυπουργών.

Ανάπτυξη χρειάζεται η οικονομία της χώρας, συνεπώς και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές και στο εν λόγο υπουργείο.

Αμετακίνητοι φαίνονται οι Υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής, Εξωτερικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος.

Λόγω του προγράμματος του Πρωθυπουργού, οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα ή την Πέμπτη, καθώς το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου είναι η ΔΕΘ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μιλώντας για τον ανασχηματισμόσημείωσε ότι «η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της ανασύνταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης αφορά αποκλειστικά τον πρωθυπουργό».

«Έχει την πλήρη αίσθηση της, εικόνας, γνωρίζει σε όλη της την έκταση τη μεγάλη εικόνα. Είναι αυτός που έχει όχι μόνο το προνόμιο συνταγματικά αλλά και την ευθύνη στην ισχυρή πλειοψηφία που του έδωσε την εντολή να κυβερνά, να παίρνει τις αποφάσεις για να διαμορφώνονται κάθε φορά οι καλύτεροι δυνατοί όροι έτσι ώστε να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά (…) αυτό θα γίνεται μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αύριο Τρίτη 31/08/2021 στις 11 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

«Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το πολιτικό αδιέξοδο», δηλώνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr. Ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με τις πολιτικές του επιλογές αλλά και αντιμέτωπος με μια ολοένα και διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που φτάνει στα όρια της αγανάκτησης». Υποστηρίζει πως «αν κρίνουμε από τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της κυβέρνησης, την απόλυτη αποτυχία της στην διαχείριση της πανδημίας, την ταξική πολιτική που εφαρμόζει στην οικονομία αλλά και την κατάρρευση του επιτελικού κράτους κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές η φθορά της κυβέρνησης είναι μάλλον αναντίστρεπτη». Σχολιάζει ότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη -«πολιτική κοινωνικής αναισθησίας και κανιβαλισμού της πλειοψηφίας στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία», όπως την χαρακτηρίζει- «συνοδεύεται από «μια αυτοκρατορική, λουδοβίκεια υπεροψία και αλαζονεία που είναι εξοργιστική για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών». 

«Αφού η κυβέρνηση οδήγησε την χώρα σε πολυεπίπεδη καταστροφή, υγειονομική, οικονομική, κοινωνική και οικολογική με τις τεράστιες πυρκαγιές που αφέθηκαν ανεξέλεγκτες, προσφεύγει στην «βολική λύση» του ανασχηματισμού. Με μοναδικό στόχο να λύσει το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να εξαπατήσει επικοινωνιακά τους Έλληνες πολίτες. Αυτή η κυβέρνηση όμως, δεν ανασχηματίζεται διότι με τα πεπραγμένα της «κατεδάφισε» την Ελλάδα. Όπως θα «κατεδαφιστεί» και η ίδια από τον ελληνικό λαό, στις επόμενες εκλογές», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση.

Τις πληροφορίες για κυβερνητικό ανασχηματισμό σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, αναφέροντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ όπου εγκατέστησε την κόρη του -αφού πρώτα απεγκατέστησε χιλιάδες υποψηφίους και υποψήφιες στην Ελλάδα-, ετοιμάζεται να ανασχηματίσει αυτό το "άριστο" όπως μας διαβεβαίωνε κυβερνητικό σχήμα». Προσθέτει ότι «δεν ξέρουμε αν ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο κ. Κικίλιας, ο κ. Χαρδαλιάς και η κυρία Κεραμέως θα παραμείνουν στις θέσεις τους» και σημειώνει: «Αυτό που ενδιαφέρει την κοινωνία εκεί έξω, είναι ότι η Μητσοτάκης ΑΕ θα παραμείνει στη θέση της με το ένα ή με το άλλο πρόσωπο στη μία ή στην άλλη υπουργική θέση, μαζί με τις διχαστικές, καταστροφικές και επικίνδυνες πολιτικές της για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας». 


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τα 8000 κρούσματα την ημέρα

Παραολυμπιακοί – Τσαπατάκης: Και τελευταίος να έβγαινα πάλι θα χαιρόμουν

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Άιντα “σαρώνει” την Λουιζιάνα (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ