Πολιτική

12 Σεπτεμβρίου 2021 13:00 Τελευταία ενημέρωση : 12 Σεπτεμβρίου 2021 15:27

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Απαντήσεις για όλους και για όλα από τον Πρωθυπουργό, μετά την ομιλία το βράδυ του Σαββάτου και τις ανακοινώσεις για ελαφρύνσεις φόρων και μέτρα στήριξης κατηγοριών πολιτών.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού (βίντεο)
-

Σε απευθείας μετάδοση προβλήθηκε από τον Ant1news.gr η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού, το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από την ομιλία το βράδυ του Σαββάτου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Διαβάστε όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ, πατώντας ΕΔΩ

Οι εξαγγελίες του Σαββάτου

Εν τω μεταξύ, πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, με φορολογικές ελαφρύνσεις για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και κίνητρα για τους νέους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ. Παράλληλα, έθεσε πιο ψηλά τον πήχη για την ανάπτυξη, γνωστοποιώντας πως ο νέος στόχος είναι ανάπτυξη 5,9% για το 2021 αντί για 3,6%.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναλυοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος», σημειώνοντας ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός στην δέσμη μέτρων για φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις κοινωνικών ομάδων, η Κυβέρνηση προχωρά σε μείωση του επιστρεφόμενου ποσού για δύο στους τρεις δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ακόμα, θα υπάρξει αναμόρφωση στο πλαίσιο της φορολοταρίας, με τον πρωθυπουργό να προαναγγέλλει μάλιστα και «εορταστική φορολοταρία» την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ δίνονται επιπλέον φορολογικά κίνητρα για τη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Όλα τα νέα μέτρα για οικονομία και νέους

Αντετοκούνμπο - Γκάλης: Η ιστορική συνάντηση (εικόνες)

Οικονόμου για ρεύμα: επιδότηση για όλους τους πελάτες της ΔΕΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ