Πολιτική

28 Σεπτεμβρίου 2021 12:16 Τελευταία ενημέρωση : 28 Σεπτεμβρίου 2021 16:36

Σεισμός στην Κρήτη: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα για τους σεισμόπληκτους

Διάβασέ μου το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν, θα ανακοινώσει το πλέγμα των μέτρων που έχει ετοιμάσει ήδη η κυβέρνηση.

Σεισμός στην Κρήτη: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα για τους σεισμόπληκτους
-

Μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας στο Παρίσι για την στρατηγική συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Κρήτη για να δει από κοντά τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο, θα ανακοινώσει το πλέγμα των μέτρων που έχει ετοιμάσει ήδη η κυβέρνηση.

Η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες. Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα. Ουσιαστικά και στην Κρήτη θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.


Στο Ηράκλειο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Ηράκλειο και τις σεισμόπληκτες περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης  οι Τομεάρχες της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Παππάς.

ΣΥΡΙΖΑ - Αρκαλοχώρι

Σε δηλώσεις του, ο Νίκος Παππάς είπε, μεταξύ άλλων, "Ενημερωθήκαμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τα πρώτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία και των υποδομών και των κατοίκων. Το φαινόμενο φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οπότε ο κόσμος πρέπει να έχει ψυχραιμία και πολύ μεγάλη προσοχή. Θέλουμε να του συστήσουμε να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες υποδομές για τη στέγασή του και να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση με την απαιτούμενη ψυχραιμία. Κάναμε καθαρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί στη θέση της επισπεύδουσας αντιπολίτευσης, της αντιπολίτευσης που παροτρύνει να ληφθούν γρήγορα μέτρα για να απαλύνει η Πολιτεία τον πόνο που δημιούργησε η φυσική καταστροφή. Δεν θέλουμε να δούμε φαινόμενα που είδαμε σε άλλες φυσικές καταστροφές. Με λύπη θα φέρω ως παράδειγμα του τι συνέβη στη Λάρισα, στο χωριό Δαμάσι, όπου έξι μήνες μετά τον σεισμό τα χαλάσματα βρίσκονται ακριβώς στη θέση που βρέθηκαν μετά την καταστροφή".

ΣΥΡΙΖΑ - Αρκαλοχώρι

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης, δήλωσε "Επισκεπτόμαστε σήμερα με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα  τις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την εξέλιξη του φαινομένου  και τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία από τη σεισμική δραστηριότητα. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες να ακούσει τα προβλήματά τους και τα αιτήματά τους να μην ξεχαστούν όταν θα αποσυρθούν τα φώτα της δημοσιότητας. Με αυτή την έννοια πρέπει να γίνει πλήρης, γρήγορη και άμεση καταγραφή των ζημιών, η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση και η επαναφορά της κανονικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών".

ΣΥΡΙΖΑ - Αρκαλοχώρι

ΣΥΡΙΖΑ - Αρκαλοχώρι

Ειδήσεις σήμερα:

“Άγριες Μέλισσες”: απόσπασμα από το επεισόδιο της Τρίτης (βίντεο)

Αντιεμβολιαστές: Δικογραφίες για ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα social media

Παπαδόπουλος για Θήβα: 1700 σεισμοί από τον Ιούλιο μέχρι τώρα (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ