Πολιτική

05 Οκτωβρίου 2021 19:51 Τελευταία ενημέρωση : 05 Οκτωβρίου 2021 20:22

Δένδιας κατά Μπογδάνου: η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη

Διάβασέ μου το...

Το ξέσπασμα του υπουργού Εξωτερικών για τις αντικομμουνιστικές αναφορές Μπογδάνου από το βήμα της Βουλής.

Δένδιας κατά Μπογδάνου: η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη
-

Την έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια προκάλεσε δήλωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά. 

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Δρίτσας που αναφέρθηκε σε συμμετοχή Μπογδάνου σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Η. Κασιδιάρη.

Τότε ήταν που παρενέβη σε έντονο ύφος ο υπουργός Εξωτερικών. «Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να πω ότι δεν είμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και η κατάθεση στεφανιού με την Χρυσή Αυγή δεν είναι ανεκτή. Η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή και όσο είμαι εγώ σε αυτή την αίθουσα δεν θα το επιτρέψω».


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι – Τσαντίρης: η Ιωάννα θα ήταν νεκρή, αν είχε λιποθυμήσει (βίντεο)

Κυπαρισσία: στη φυλακή ο 39χρονος για τη δολοφονία της Μόνικα

Μένιος Φουρθιώτης: Αποφυλακίστηκε με όρους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ