Πολιτική

07 Οκτωβρίου 2021 16:41 Τελευταία ενημέρωση : 07 Οκτωβρίου 2021 20:30

Οργή στην Τουρκία για Χαρδαλιά στις Οινούσσες

Διάβασέ μου το...

«Κατεχόμενο» τουρκικό έδαφος χαρακτηρίζουν τις Οινούσσες οι τουρκικές εφημερίδες

Οργή στην Τουρκία για Χαρδαλιά στις Οινούσσες
-

Στα... κάγκελα οι Τούρκοι για τη φωτογραφία του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά με φόντο τα τουρκικά παράλια.

Οι τουρκικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν τις Οινούσσες «κατεχόμενο» τουρκικό έδαφος δείχνοντας μεγάλη ενόχληση για τη φωτογραφία του κ. Χαρδαλιά στο νησί, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του σε νησιά του Αιγαίου για την άσκηση Παρμενίων.

«Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο υπό κατοχή νησί μας» αναφέρει ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Sozcu, σχολιάζοντας πως ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς «πόζαρε με τη Σμύρνη να φαίνεται στο βάθος».

Πόζες με φόντο τη Σμύρνη

Σε ανάλογο παραλήρημα και η Γενί Σαφάκ, που μιλάει για επιστροφή της Ελλάδας σε προκλήσεις και «άσκηση κάτω από τη μύτη της Τουρκίας» εγκαλώντας τον Έλληνα υφυπουργό Άμυνας για «πόζες με φόντο τη Σμύρνη».

Χαρδαλιάς - Οινούσσες - Τουρκία - εφημερίδα

Ξανά θέμα κυριαρχίας

Επισημαίνεται ότι ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, βρέθηκε πρόσφατα στα ακριτικό επιτηρητικό φυλάκιο των Οινουσσών, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21». Φωτογραφήθηκε με αξιωματικούς και οπλίτες, έχοντας μπροστά τους την ελληνική σημαία.

Tα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα φιλοξενούν δηλώσεις του πρώην Γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Συνταγματάρχη ε.α., Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος υποστήριξε πως : «η Ελλάδα εξακολουθεί να αγνοεί το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο Πέλαγος και το καθεστώς αποστρατικοποίησης» που -σύμφωνα με τον ίδιο- προβλέπονται με διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η χώρα μας «δεν έχει την κυριαρχία αυτών των νησιών, αλλά μόνο το δικαίωμα χρήσης τους». Θέση που εξέφρασε και επίσημα πρόσφατα στον ΟΗΕ η Τουρκία.

Χαρδαλιάς - Οινούσσες

“Καρφιά” Δένδια για τις τουρκικές προκλήσεις

Τις τουρκικές προκλήσεις στηλίτευσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Όπως επεσήμανε, το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει διατυπώσει άλλη σκέψη πέραν των απίστευτων που έλεγε. Ισχυρίζεται ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών συνιστά όρο της ελληνικής κυριαρχίας επί αυτών. Δηλαδή, αν δεν είναι αποστρατικοποιημένα τα νησιά δεν είναι ελληνικά. Και «διαμαρτυρήθηκε όταν Έλληνας Υπουργός έβγαλε φωτογραφίες σε ένα από αυτά τα νησιά!»

«Όταν έχουμε αυτήν την Τουρκία απέναντι, θεωρείτε ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να μη συμφωνήσει με τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης να υπογράψει αυτήν τη συμφωνία;», τόνισε ο κ. Δένδιας και συμπλήρωσε: «Να είμαστε ειλικρινείς. Δεν υφίσταται περιθώριο εθνικής ευθύνης που να οδηγήσει στη μη ψήφιση της συμφωνίας. Σας καλώ, λοιπόν, να την ψηφίσετε και όλα τα εσωτερικά έχουμε καιρό να τα συζητήσουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας θωρακίζει την χώρα

Επίθεση με βιτριόλι - ψυχίατρος Ιωάννας: συνάντησα έναν άνθρωπο χωρίς πρόσωπο

Ηλεκτρικό ρεύμα: σενάρια για αύξηση της επιδότησης


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ