Πολιτική

13 Οκτωβρίου 2021 16:00 Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτωβρίου 2021 21:03

Κίνημα Αλλαγής: Η μάχη της Γεννηματά και η εκλογική διαδικασία

Διάβασέ μου το...

Σενάρια περί νέας υποψηφιότητας. Δεν φαίνεται να αλλάζει το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία. Κύμα συμπαράστασης στην Φώφη Γεννηματά.

Κίνημα Αλλαγής: Η μάχη της Γεννηματά και η εκλογική διαδικασία
-

Θλίψη επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής για τη μάχη που καλείται να δώσει η Φώφη Γεννηματάεξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της. Όπως ανακοίνωσε η ίδια, υποχρεώνεται να μην συμμετάσχει ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» ανακοίνωσε.

Τηλεφωνικά επικοινώνησε με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία, μαζί με τις ευχές της, τόνισε στην κ. Γεννηματά ότι είναι μαχήτρια και το έχει αποδείξει. 

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετέβη το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να επισκεφθεί την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.


Η αιφνίδια είδηση της ασθένειας της Φώφης Γεννηματά και της απόσυρσης της από την διεκδίκησης της προεδρίας αναθέρμανε σενάρια περί νέας υποψηφιότητας στην σκιά των τελευταίων εξελίξεων. Συνεργάτες των κυρίων Λοβέρδου και Ανδρουλάκη σημειώνουν ότι το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα και η συμφωνημένη διαδικασία οφείλει να ακολουθηθεί καθώς ούτε η ίδια η πρόεδρος την έθεσε εν αμφιβόλω με την δήλωσή της.

Προς το παρόν, πάντως, οι υποψήφιοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Φώφη Γεννηματά που παραμένει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνυποψήφιος με τη Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του κόμματος, μόλις πληροφορήθηκε την επιδείνωση της υγείας της δήλωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

«Αναβάλλω την αποψινή ανοικτή προεκλογική ομιλία μου στο Μαρούσι. Αναβάλλω την αυριανή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Caravel. Ακυρώνω όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχω κλείσει. Γιατί δεν μου πάει η καρδιά. Φώφη, περαστικά και γρήγορα σιδερένια» έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Στοιχειώδης δεοντολογία και η συντροφική αγάπη προς τη Φώφη μου επιβάλλουν να ανακοινώσω την αναβολή των προγραμματισμένων ομιλιών μου στο Περιστέρι και τον Πειραιά» έγραψε από πλευράς του ο Χάρης Καστανίδης.

«Η ψυχή μας και η καρδιάς μας είναι αλλού τούτη την ώρα. Γι αυτό θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση για το τί θα ακολουθήσει. Θα τα δούμε όλα στην ώρα τους. Προτεραιότητα είναι να τονώσουμε τη Φώφη» τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα". Δήλωσε ακόμα ότι όλοι βρίσκονται στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά σε αυτόν τον αγώνα. «Ο απλός κόσμος εύχεται να κερδίσει αυτή τη μάχη και πιστεύω ότι θα την κερδίσει γιατί είναι μαχήτρια» είπε χαρακτηριστικά.

Προσωπικό μήνυμα για ταχεία ανάρρωση έστειλε, χθες το απόγευμα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στη Φώφη Γεννηματά.

«Φώφη, έχω σοκαριστεί. Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά περαστικά. Τα πολιτικά έχουν δευτερεύουσα και μικρή σημασία. Έχεις μεγάλη δύναμη και θα τα ξεπεράσεις όλα. Φιλιά. ΒΒ». Με αυτό το μήνυμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχήθηκε περαστικά στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μόλις πληροφορήθηκε την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Κρήτη - Παπαδόπουλος: δεν είμαστε βέβαιοι ότι ήταν ο κύριος σεισμός (βίντεο)

Πανελλαδικές 2022: Πώς θα εξεταστούν οι μαθητές των ΓΕΛ

Αλλαγή ώρας 2021: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ