Πολιτική

15 Μαΐου 2022 18:12 Τελευταία ενημέρωση : 15 Μαΐου 2022 22:06

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η προσέλευση στην κάλπη με αριθμούς

Διάβασέ μου το...

Οι εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου και οι υπολογισμοί για συμμετοχή μέχρι το τέλος της ημέρας. Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η προσέλευση στην κάλπη με αριθμούς
-

Ο αριθμός συμμετοχής στην κάλπη εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσεγγίζει, μπορεί και να υπερβεί τις 150.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Ηλίας Νικολακόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποποίησή του για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από κομματικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 140.000 πολίτες για την ανάδειξη προέδρου και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 Στις 20:00 περισσότεροι από 130.000 πολίτες είχαν ψηφίσει για την ανάδειξη προέδρου και ΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λίγο μετά τις 19.00 πάνω από 120.000 πολίτες είχαν ψηφίσει, σύμφωνα με πηγές του κόμματος. Νωρίτερα, λίγο μετά τις 17:00, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχαν ψηφίσει πάνω από 100.000 πολίτες, ενώ έως τις 12 το μεσημέρι, είχαν ψηφίσει 40.000 πολίτες.

Πηγές της Κουμουνδούρου υπογράμμιζαν ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του.

Παράταση των εκλογών λόγω μεγάλης προσέλευσης 

Την παράταση των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά μία ώρα αποφάσισε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καθώς υπήρχε μεγάλη προσέλευση και ουρές στα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να κλείσουν οι κάλπες στις 20:00.

Ωστόσο, η ψηφοφορία συνεχιστηκε και μετά τις 21.00 όπου υπήρχουν ουρές και κόσμος που περιμένει για να ψηφίσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ψήφισε στο Περιστέρι, καλώντας τους πολίτες στην κάλπη, ώστε να στείλουν «ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής».

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναγεννιέται και γίνεται η πραγματική δύναμη πολιτικής αλλαγής για τη χώρα, για τους πολίτες, για την  κοινωνική πλειοψηφία», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα Άνω-Κάτω Πετραλώνων και Θησείου, όπου ψήφισε.


Ειδήσεις σήμερα: 

Θύμιος: προσαγωγές για το bullying στον Πύργο

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών – Σκρέκας: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το “Λευκό Βέλος” ETR 470


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ