Πολιτική

10 Ιουλίου 2022 11:11 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουλίου 2022 16:18

Διπλωματικές πηγές για χάρτη Μπαχτσελί: Ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια

Διάβασέ μου το...

Την «κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης», ζητούν διπλωματικές πηγές αναφερόμενες στην ανάρτηση του ανιστόρητου χάρτη.

Διπλωματικές πηγές για χάρτη Μπαχτσελί: Ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια
-

Διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας την αδιανόητη πρόκληση στην οποία προχώρησε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ανέφεραν ότι «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα  καταδικαστέα»

Οι ίδιες πηγές συνέχιζαν τονίζοντας ότι «δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση.

Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας» .

Μπαχτσελί - Γκρίζοι - Λύκοι - χάρτης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την νέα τουρκική πρόκληση, αναφέρει ότι «η ανάρτηση χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο Ντ. Μπαχτσελι στην Τουρκία, που αμφισβητεί την κυριαρχία στα νησιά μας αποτελεί ακραία  παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση.  Απέναντι σε αυτήν και σε ενδεχόμενη κλιμάκωση, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές και να εξασφαλίσει απτή, όχι χλιαρή, στήριξη από τους συμμάχους μας. Όχι σε επιστροφή στο 2020».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την ανάρτηση του χάρτη που παρουσίαζε ελληνικά νησιά ως τουρκικά, από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελία, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωση του ότι «η ιταμή και ευθέως επιθετική κίνηση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη των Γκρίζων Λύκων και στρατηγικού συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναρτήσει χάρτη στον οποίο η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βαφτίζονται τουρκικά, αποτελεί ακραία πρόκληση που απαιτεί την άμεση διεθνή καταδίκη».

 Η Ελληνική Λύση αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τηςΗ ανάρτηση χάρτη που δείχνει μεγάλο μέρος της πατρίδας μας υπό τουρκική κατοχή από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δεν είναι απλώς «πρόκληση» αλλά ευθεία απειλή πολέμου. Ακόμα πιο επικίνδυνη όμως είναι η υποτονική αντίδραση της Ν.Δ., η οποία αντί να καλέσει τον πρέσβη της Άγκυρας ώστε μαζί με το διάβημα διαμαρτυρίας να του ανακοινώσουν ότι είναι πλέον ανεπιθύμητος, αντιδρά διά «ανακοινώσεων». 

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Αγωνία και έρευνες για τους δύο λουόμενους (εικόνες)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρουκέτες χτύπησαν πενταώροφη πολυκατοικία

Ιαπωνία: Εκλογές στη σκιά της δολοφονίας Άμπε