Πολιτική

17 Αυγούστου 2022 11:30 Τελευταία ενημέρωση : 18 Αυγούστου 2022 00:26

Θεοδωρικάκος: Δεν δεχόμαστε μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον Τσίπρα

Διάβασέ μου το...

«Η κυβέρνηση του Turkaegean και του Όρουτς Ρέιτς, είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε», απαντά η Κουμουνδούρου.

Θεοδωρικάκος: Δεν δεχόμαστε μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον Τσίπρα
-

«Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε απάντηση του στις δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «ψέματα για τις υποκλοπές» και «ψέματα για τους “καταραμένους του Έβρου”».

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην δήλωση του- απάντηση στον κ. Τσίπρα, επαναλαμβάνει ότι οι συντεταγμένες που είχαν δοθεί για την νησίδα όπου είχαν παγιδευτεί οι μετανάστες ήταν εκτός Ελλάδος και όταν πέρασαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Καταλήγοντας ο Υπουργός υπογραμμίζει, «Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως. Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου είναι η ακόλουθη:

Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε. Μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους.

Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές.

Η αλήθεια είναι ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία.

Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και πλέον ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους Νόμους μας και το διεθνές δίκαιο διαδικασίες.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, όσο και αν ο κ. Τσίπρας αρνείται να την αναγνωρίσει. Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως. Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού.

Έβρος - νησίδα - κορίτσι - σκορπιός

ΣΥΡΙΖΑ: Όσο καταρρέουν τόσο πιο χυδαίοι, ψεύτες και επικίνδυνοι θα γίνονται

Άμεση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, στη δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου: Η κυβέρνηση του Turkaegean και του Όρουτς Ρέιτς, που κόντεψε να φτάσει στη Σαλαμίνα, είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε, πόσω μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως στο σκάνδαλο των υποκλοπών έτσι και στον Έβρο όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά τους αρχίζουν επιθέσεις με νέα ψέματα,  χυδαιότητες και συκοφαντίες όπως το σημερινό ακροδεξιό παραλήρημα του τέως Κνίτη, κ. Θεοδωρικάκου...

Ούτε και εκεί όμως πρωτοτυπούν καθώς αποδεικνύονται κακοί αντιγραφείς του τραμπισμού. Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα ότι όσο αυτή η κυβέρνηση καταρρέει τόσο πιο χυδαία και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την πολιτική ζωή θα γίνεται.

Χρέος όλων των προοδευτικών πολιτών είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η θλιβερή και ντροπιαστική για τη χώρα, περίοδος της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κτηματολόγιο η νησίδα των προσφύγων

Εν τω μεταξύ, οι τομεάρχες Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Κατρούγκαλος, Θ. Δρίτσας, Χ. Σπίρτζης και Γ. Ψυχογιός, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας και Γ. Μουζάλας και η βουλευτής Έβρου Ν. Γκαρά κατέθεσαν σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας διευκρινίσεις για το καθεστώς κυριαρχίας της επίμαχης νησίδας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «Δεδομένου ότι η νησίδα αυτή φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ως ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν στις παρακάτω κρίσιμες ερωτήσεις:

  1. ?Η εγγραφή της νησίδας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι σε αντίθεση με τα στοιχεία της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού; Εφόσον υπάρχει έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας, στο οποίο βεβαιώνεται ότι οι σχετικές συντεταγμένες ανήκουν σε τουρκικό έδαφος, βάσει του Πρωτοκόλλου του 1926, να προσκομισθεί στη Βουλή.
  2. ?Εν τέλει, θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι ελληνικό έδαφος, η εν λόγω νησίδα, στην έκταση που καταγράφεται στο Κτηματολόγιο και σκοπεύει να εξασφαλίσει την κυριαρχία μας σε αυτή, ή θα ζητήσει τροποποίηση του Κτηματολογίου; Στην πρώτη περίπτωση, ποιες είναι οι συνέπειες από τα αιτήματα που υπέβαλε προς τις τουρκικές αρχές, να επιχειρήσουν επί της νησίδας Τουρκικές υπηρεσίες, ως προς την κυριαρχία επ’ αυτής;».

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωση της αναφέρει «Η στημένη αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣυΡιζΑ για το μεταναστευτικό εξοργίζει πλέον κάθε Έλληνα. Τα κόμματα του «αντινατιβισμού» δεν είναι πάρα οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Μαλώνουν»  για το εάν η νησίδα ανήκει ή δεν ανήκει στην Ελλάδα δύο κόμματα που το ένα δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα και το άλλο δεν φυλάει τα σύνορα! Η ΝΔ ως γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την εθνοκτόνο πολιτική της «αντικατάστασης πληθυσμού» παριστάνοντας τον «τροχονόμο» για τους Τούρκους δουλέμπορους και τις ΜΚΟ που συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, δήλωσε «Μετά την αναδίπλωση της Κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ της λίστας Πέτσα για την τραγωδία στον Έβρο, αφού είχε προηγηθεί πρώτα ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας, πρέπει να διερευνηθεί από τους αρμόδιους Εισαγγελείς, η τυχόν τέλεση του αδικήματος της περιύβρισης νεκρού σε βάρος της 5χρονης Μαρίας που έχασε τη ζωή της στη νησίδα της κόλασης στον Έβρο. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που φέρονται ως "δημοσιογράφοι" ή και πολιτικοί ακόμα του ακροδεξιού εσμού, να περιγελούν δημόσια τον θάνατο ενός μικρού παιδιού. Ο ποινικός μας νόμος προβλέπει σχετικές διατάξεις για αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες δεν πρέπει να διαφύγουν των εισαγγελικών αρχών. Τέλος, θα πρέπει και η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να αναλάβει τις δικές της, τεράστιες ευθύνες για όλα αυτά τα εγκλήματα στον Έβρο και αλλού, για τα ψέματα του κ. Μηταράκη και των ελληνικών αρχών και για το ακροδεξιό δηλητήριο με το οποίο τα τρολς της -και όχι μόνο- "ποτίζουν" καθημερινά πια, τον δημόσιο διάλογο. Ως εδώ, επιτέλους».


Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Έπεσε από τον δεύτερο όροφο μετά από καυγά με τη γυναίκα του (βίντεο)

Ντρισμπιώτη: Έκανε προπόνηση μετά τα μεσάνυχτα σχολώντας από την ταβέρνα

Ικαρία: Το πρώτο vegan πανηγύρι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ