Πολιτική

30 Σεπτεμβρίου 2022 18:44 Τελευταία ενημέρωση : 30 Σεπτεμβρίου 2022 19:57

Μητσοτάκης: Δε θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας

Διάβασέ μου το...

«Η Ελλάδα και η ΕΕ στέκονται σταθερά με την Ουκρανία» επισήμανε ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση στο twitter.

Μητσοτάκης: Δε θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας
-

Η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των εδαφών της Ουκρανίας. Η Ρωσία υπονομεύει τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα της Ουκρανίας για ανεξαρτησία και κυριαρχία. Η Ελλάδα και η ΕΕ στέκονται σταθερά με την Ουκρανία.»

Πούτιν: Ο λαός αποφάσισε, η Ρωσία έχει 4 νέες περιοχές

Τα διατάγματα προσάρτησης των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ενημέρωσε ο ίδιος στη διάρκεια της φιέστας που έχει ετοιμάσει για τον σκοπό αυτό.

«Οι πολίτες στις περιοχές της Ουκρανίας έκαναν τις επιλογές τους, υπογράψαμε την προσάρτησή τους και ελπίζουμε το κοινοβούλιο να την κάνει αποδεκτή. Εξάλλου, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, προβλέπεται στον χάρτη του ΟΗΕ. Εδώ μάχονταν οι προπαππούδες μας. Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου. Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας. Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, θα γίνουν Ρώσοι πολίτες. Η απόφαση του 1991 δεν βασίστηκε στην επιθυμία των πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ» ανέφερε στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Νεαρή φοιτήτρια μετέφερε παράνομα μετανάστες

Αττική Οδός - Τροχαίο: νεκρός αστυνομικός οδηγός μηχανής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ