Πολιτική

20 Μαρτίου 2023 12:39

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Συνάντηση στις Βρυξέλλες

Διάβασέ μου το...

Στο περιθώριο της Διεθνούς Συνόδου για την Τουρκία και τη Συρία θα συναντηθούν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Δένδιας - Τσαβούσογλου: Συνάντηση στις Βρυξέλλες
-

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία, που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), όπως είπε ο Ν. Δένδιας, προσερχόμενος σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αναφερόμενος στα θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα συζητηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μαριούπολη δεν βοηθά καθόλου την ατμόσφαιρα.

Εξάλλου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την «πολύ σημαντική επιτυχία», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Δένδιας, για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. «Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, δήλωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αν θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Τσαβούσογλου είπε: "Δεν είναι στην ατζέντα να πάμε στην Ελλάδα. Ο Δένδιας θα είναι σήμερα στις Βρυξέλλες, μπορεί να έχω συνάντηση μαζί του. Επίσης, σήμερα το πρωί πραγματοποιείται συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει να έχει διαφωνίες με την Ελλάδα σε ορισμένα θέματα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι συζήτησαν τον τρόπο επίλυσής τους σε διερευνητικές επαφές, «αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία και ως εκ τούτου τα προβλήματα συνεχίζονται». είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκλονίζουν συγγενείς θυμάτων μιλώντας στο “Πρωινό” (βίντεο)

Ξάνθη – Εν ψυχρώ δολοφονία: Ο αρραβώνας ανηλίκων που οδήγησε στο φονικό

Τροχαίο - Άλιμος: ΙΧ έπεσε πάνω σε μηχανές της ΔΙΑΣ και περιπολικό (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ