Πολιτική

27 Μαΐου 2023 16:17 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαΐου 2023 18:33

ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο Χρήστος Οικονόμου

Διάβασέ μου το...

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Οικονόμου, πατέρας του  βουλευτή Γιώργου Οικονόμου.

ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο Χρήστος Οικονόμου
-

Ο αποκαλούμενος «πατριάρχης» του τοπικού ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου -ο λεγόμενος «Κίτσος», όπως τον αποκαλούσαν οι Τρικαλινοί- «έφυγε» από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου, σε ηλικία 88 ετών.

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ εκλέγονταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000 οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, επιλέγοντας έναν ρόλο θεωρητικού της παράταξης.

Ήταν ένας εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 1987 και συνετέλεσε τα μέγιστα στην οργάνωση του ΕΣΥ.

Ψυχίατρος και ιδιοκτήτης κλινικής στα Τρίκαλα, με τη σύζυγό του Ρένα απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιώργο Οικονόμου -ο οποίος, τραγική ειρωνία, ορκίζεται την Κυριακή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-παντρεμένο με τη Βασίλκα Μερεντίτη (κόρη της πρώην βουλευτού Σούλας Μερεντίτη) και τη Βάσια Οικονόμου, σύζυγο Μιχάλη Δερπανόπουλο, οι οποίοι του χάρισαν εγγονάκια.

Μέχρι και προ μηνός παρέμενε ακμαίος και σχολίαζε σε στέκια της πόλης την πολιτική κατάσταση, ωστόσο η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες.

Ανδρουλάκης: Τεράστια και πολύτιμη η συνεισφορά του Χρήστου Οικονόμου στην οργάνωση του ΕΣΥ

Τον Χρήστο Οικονόμου αποχαιρετά με θλίψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει: «Με θλίψη αποχαιρετώ τον Χρήστο Οικονόμου, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης και βαθιά δημοκράτη, που έφυγε από τη ζωή».

Όπως αναφέρει, «ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής επί 23 χρόνια, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για την προσωπικότητα του εκλιπόντα, σημειώνει πως «η εντιμότητα, η εργατικότητα και το πολιτικό του ήθος ήταν στοιχεία, που τον ξεχώριζαν τόσο εντός όσο και εκτός του στίβου της πολιτικής, από τον οποίο αποχώρησε οικειοθελώς, μένοντας πάντοτε όμως, μέχρι και την τελευταία στιγμή, στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης με τις προοδευτικές του θέσεις και ιδέες».

Και εκφράζω τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του".

Πηγή: trikalavoice.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ξάνθη: Κοριτσάκι μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο

Επιβάτης άνοιξε έξοδο κινδύνου σε αεροπλάνο εν πτήσει - Η απίθανη δικαιολογία του (βίντεο)

Τάμα στον Άγιο Δημήτριο: Ομογενής άφησε το νυφικό της μπροστά στην εικόνα του (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ