Πολιτική

28 Μαΐου 2023 07:58

Κασκαρέλης: Τι είπε στον Τσαβούσογλου, στην πρώτη συνομιλία τους

Διάβασέ μου το...

Τι συζήτησαν, στην παρθενική επαφή τους, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας με τον νέο, υπηρεσιακό Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας.

Κασκαρέλης: Τι είπε στον Τσαβούσογλου, στην πρώτη συνομιλία τους
-

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης. 

Ο κ. Κασκαρέλης ευχαρίστησε τον κ. Τσαβούσογλου για την συγχαρητήρια επιστολή την οποία του απέστειλε για την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα social media. 

Το τηλεφώνημα έγινε λίγες ώρες πριν ανοιξουν οι κάλπες στην Τουρκία για τον β΄ γύρο των εκλογών.

AP - Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου - Εκλογές - Τουρκία

Η Τουρκία επιστρέφει σήμερα στις κάλπες για να κλείσει ή να παρατείνει για τρίτη δεκαετία την εποχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία.

Ο κ. Ερντογάν, στην εξουσία για είκοσι χρόνια, θεωρείται φαβορί σε αυτόν τον άνευ προηγουμένου δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο αντιμετωπίζει τον σοσιαλδημοκράτη Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι κάλπες άνοιξαν και οι περίπου 60 εκατ. ψηφοφόροι της Τουρκίας (η διασπορά έχει ψηφίσει ήδη) καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα οράματα που πρόβαλαν οι υποψήφιοι από τις 08:00 ως τις 17:00 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας).


Ειδήσεις σήμερα:

Κουρμπέλης: “Χρυσή” πρόταση από την Τουρκία

Formula 1: Monaco GP στον ΑΝΤ1 και στο ANT1+

Φεστιβάλ Καννών: “Χρυσός Φοίνικας” για την Τριέ - Όλοι οι νικητές (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ