Κόμματα

14 Μαΐου 2004 09:59

Επιστρέφει στη ΝΔ ο Α. Σαμαράς

Text to Speech

Ο Α. Σαμαράς ανακοίνωσε, τη διακοπή λειτουργίας της Πολιτικής Άνοιξης και σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθεί στη 2η θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ

Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της "Πολιτικής Ανοιξης", τονίζοντας πως "απόψε δεν ακυρώνουμε τα όνειρά μας, αλλά αντίθετα τους δίνουμε μία νέα αισιόδοξη προοπτική προς την παράταξη που έχει τις ίδιες αρχές με εμάς και προς τον αρχηγό της που αταλάντευτα μάχεται για το καινούργιο".

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ, συνεκάλεσε για τελευταία φορά σε συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή της Πολιτικής Ανοιξης, η οποία και πήρε την ανωτέρω απόφαση, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στη δεύτερη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Αλλωστε, όπως ήδη έχει γραφεί στον τύπο ο Κ. Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν άρει τις επιφυλάξεις τους έναντι του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του έκανε αναδρομή στην 11χρονη πορεία της ΠΟΛΑΝ και στις ιδέες, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες τις οποίες είχε προωθήσει, θυμήθηκε προσωπικότητες που είχαν συμπαραταχθεί μαζί του στην πορεία αυτή -και που σήμερα δεν υπάρχουν, όπως ο Ανδρέας Λεντάκης και ο Μανόλης Καλαμίδας- και τόνισε πως η σημερινή μέρα "είναι ένα τέλος, αλλά και μια αρχή".

Ακόμη ο μεσσήνιος πολιτικός υπενθύμισε πως στήριξε σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τη ΝΔ "με βαθιά πίστη ότι η Νέα Διακυβέρνηση θα ήταν χρήσιμη για τον τόπο" και τόνισε πως η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή "εγγυάται την έξοδο από την κρίση".

"Αυτήν την προσπάθεια της ΝΔ για μια νέα Ελλάδα θα την στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε τη μάχη για την Ελλάδα του αύριο", κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1977, σε ηλικία 26 ετών, ενώ διετέλεσε υπουργός των Οικονομικών και υπουργός των Εξωτερικών. Το 1992, ως υπουργός των Εξωτερικών, συγκρούσθηκε με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για το θέμα των Σκοπίων και στις 30 Ιουνίου του 1993 ίδρυσε την "Πολιτική Ανοιξη". Η ΠΟΛΑΝ στις εκλογές του 1993 είχε εκλέξει 10 βουλευτές, αλλά στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν είχε κατορθώσει να εισέλθει στη Βουλή. Στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ο κ. Σαμαράς είχε στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία.

"Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί κίνηση ευθύνης και προοπτικής, η θέση του είναι δίπλα μας", δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

VIDEO