Αστυνομικό Δελτίο

14 Φεβρουαρίου 2014 07:10

Συνδέουν το οπλοστάσιο του Φαλήρου με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Text to Speech

Στην ΕΛΑΣ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το βαρύ οπλοστάσιο, που εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο, να έχει σχέση με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Οι ειδικοί της αστυνομίας πιστεύουν ότι το βαρύ οπλοστάσιο που εντόπισαν στις αρχές Φεβρουαρίου, μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο, στο Παλαιό Φάληρο, προοριζόταν για την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Την εκτίμησή τους ενισχύουν τα δύο αποτυχημένα χτυπήματα με ρουκέτες, που επιχείρησαν τα μέλη της. Έτσι, δεν θεωρείται απίθανο από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να πρόκειται για την παραγγελία οπλισμού, που έκανε η οργάνωση και την τελευταία στιγμή κάτι να μην πήγε καλά στην αγοραπωλησία. Έτσι, οι τρομοκράτες φαίνεται ότι αποφάσισαν να μην παραλάβουν τα υλικά.

Ελάχιστα είναι πάντως τα ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για την ενέργεια στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, στη Βαρυμπόμπη, καθώς τα μέλη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» επέλεξαν στόχο και σημείο βολής σε σχετικά ερημικό σημείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ούτε εικόνες, ούτε αυτόπτες μάρτυρες, ενώ η επίθεση έγινε γνωστή στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία με καθυστέρηση ενός μήνα.

Με όλα αυτά, οι αρχές έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Με τους Νίκο Μαζιώτη, Χριστόδουλο Ξηρό και Κώστα Σακκά ελεύθερους, αλλά και την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» να χαρακτηρίζει ιδανικούς τους επόμενους μήνες για χτυπήματα, οι αρχές έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό τρομοκρατών και του οπλοστασίου τους.

VIDEO