Δικαιοσύνη

11 Ιουλίου 2014 21:34

Η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη και το σκεπτικό της προφυλάκισής του

Text to Speech

Με ένα σκεπτικό 27 σελίδων ανακρίτριες και εισαγγελέας αιτιολογούν την απόφασή τους για την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς τον έκριναν ύποπτο για τη διάπραξη νέων αδικημάτων.Της Λίας Κοντοπούλου

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, παρά το γεγονός ότι μέσω του συνηγόρου του διαμαρτυρόταν για τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τους λόγους βάσει των οποίων διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού, αποφάσισε αργά το απόγευμα να δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα τόσο το σκεπτικό των δικαστικών λειτουργών, όσο και το περιεχόμενο της απολογίας του, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο καταρρίπτεται η «φαιδρή», όπως υποστηρίζει, κατηγορία.

Ο συνήγορός του Νίκος Αντωνιάδης προέβη στην εξής δήλωση:

«Δημοσιοποιώ κατόπιν εντολής του κ. Ηλία Κασιδιάρη, την απολογία του ενώπιον των ειδικών ανακριτριών, καθώς και τις ενσωματωμένες στο απολογητικό υπόμνημά του σελίδες της πραγματογνωμοσύνης που κατέθεσε, με την οποία καταρρίπτεται ο φαιδρός μύθος της κακουργηματικής οπλοκατοχής, για να αποδείξει ότι αποδόμησε πλήρως τη σαθρή σε βάρος του κατηγορία, η οποία κατασκευάστηκε με μοναδικό σκοπό να υπάρξει η δικονομική δυνατότητα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν.

Το "σκεπτικό" του εντάλματος προσωρινής κράτησης, το οποίο συντάχθηκε σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, γεγονός που γεννά εύλογες απορίες για τον πραγματικό χρόνο σύνταξής του, κατά τον εντολέα μου, νομοτελειακά συναγωνίζεται σε φαιδρότητα την σε βάρος του κατηγορία: τα περί βίαιου χαρακτήρα καθώς και οι αναφορές σε μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία, όμως, θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη αυτοτελώς, και για τα οποία, άλλωστε, ουδεμία ερώτηση δέχθηκε, ως έδει, εφόσον ανακρίτριες και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του στηριζόμενοι και επικαλούμενοι  αυτά (ώστε η απόφαση της προφυλάκισης αυταποδείκτως ήταν προειλημμένη), δεν αποτελούν παρά απαράδεκτα προσχήματα για να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής προσωρινή κράτηση, για μία κατηγορία, σύμφωνα με την οποία, ο κ. Κασιδιάρης, με ένα όπλο του πατέρα του και ένα όπλο δικό του, με το οποίο ασκείτο στο άθλημα της σκοποβολής, εγγεγραμμένος ων στην Ελληνική Ομοσπονδία από το έτος 2000, και για τα οποία είχαν εκδοθεί νόμιμες άδειες και ήταν καταχωρημένα στα ονόματά τους, υποτίθεται ότι τροφοδοτούσε την "εγκληματική οργάνωση" για την εξόντωση των "πολιτκών και φυλετικών εχθρών της".

Για να το καταλάβει ο κόσμος: με δύο μόλις όπλα (το ένα, δε, του πατέρα του), και τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε καμία αξιόποινη πράξη, ο κ. Κασιδιάρης εσκόπευε να εξοντώσει τους εχθρούς της Χρυσής Αυγής, σκοπεύοντας, ταυτοχρόνως, με την πρώτη χρήση αυτών, να ... συλληφθεί πάραυτα, αφού τα φυσίγγια έφεραν την υπογραφή ... "Ηλίας Κασιδιάρης". Προφανώς έτσι θεωρούν οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας ότι λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα: με όπλα με άδειες στο όνομα των ... εγκληματιών ... Και όμως: με αυτά και με αυτά ένας άνθρωπος οδηγήθηκε στις Φυλακές. Ο κόσμος ας κρίνει».

Το σκεπτικό της προφυλάκισής του.

Η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη.

Η πραγματογνωμοσύνη για τα όπλα.


VIDEO