Αστυνομικό Δελτίο

12 Ιουλίου 2014 15:36

Συνελήφθη αρχιφύλακας, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών στα κρατητήρια

Text to Speech

Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη με την κατηγορία ότι διακινούσε ναρκωτικά στα κρατητήρια νευραλγικής υπηρεσίας της Αττικής.

Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου που έκαναν αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» της 'Άμεσης Δράσης, να κατέχει ηρωίνη βάρους 1,5 γραμμαρίων και δύο ναρκωτικά χάπια.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» έκαναν έλεγχο στον συνάδελφο τους, παρά το γεγονός ότι δήλωσε την ιδιότητά του, επειδή υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αφού βρήκαν τα ναρκωτικά τον συνέλαβαν.

Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία έκανε ήδη έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών στα κρατητήρια της υπηρεσίας που υπηρετούσε ο αρχιφύλακας.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο αρχιφύλακας, με τη βοήθεια δύο αλλοδαπών κρατουμένων, υπηκόων Μαρόκου και Νιγηρίας, 31 και 20 ετών αντίστοιχα, προμήθευε με δόσεις ναρκωτικών άλλους κρατούμενους, με αμοιβή από 10 έως 60 ευρώ την κάθε φορά, ανάλογα με την περίπτωση.

Σε βάρος του αρχιφύλακα σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διακεκριμένες περιπτώσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO