Γενικά

12 Ιουλίου 2014 20:42

Σχέδιο για πολιτικό άσυλο στη Ρωσία είχε εκπονήσει ο Κασιδιάρης

Text to Speech

Πριν την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε εκπονήσει σχέδιο να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Ρωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά».Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βγει από την Ελλάδα, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την πρώτη του απολογία του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, προετοίμαζε το σχέδιό του εδώ και 40 ημέρες και μάλιστα είχε μεταφράσει τη δικογραφία που τον βαρύνει στα ρωσικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», που αποκαλύπτει το θέμα, το σχέδιο να ζητήσει πολιτικό άσυλο ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Μόσχα ανατράπηκε την τελευταία στιγμή από τον προφυλακισμένο αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, για να μην πάρει "κεφάλι" στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Ηλίας Κασιδιάρης πείστηκε τελικά να μην προχωρήσει το σχέδιό του και δέχθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, που τελικώς έδωσε κανονικά την απολογία του και οδηγήθηκε στη φυλακή, μετά την απόφαση των ανακριτριών και του εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

VIDEO