Γενικά

14 Οκτωβρίου 2014 11:50

Ως αύριο οι αποκαλύψεις για το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης

Text to Speech

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να συμπληρωθεί το παζλ του ψηφιδωτού του τάφου της Αμφίπολης, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το αργότερο αύριο, θα φανεί αν απεικονίζεται τρίτο πρόσωπο στο  ψηφιδωτό δάπεδο του τύμβου Καστά εκτίμησε με δηλώσεις της στον ΣΚΙΑ  η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Δεν έχει αποκαλυφθεί ανατολικά και δυτικά της παράστασης όλο το ψηφιδωτό, γιατί στα σημεία αυτά πατούν τα υποστυλώματα. Μπορεί να υπάρχει και άλλο πρόσωπο ή διακόσμηση, σήμερα ή αύριο θα φανεί αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Μενδώνη.

Πρόσθεσε ακόμη πως «δεν είναι σαφές αν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος» .

Η γ.γ. Πολιτισμού έκανε λόγο για «μνημείο εξέχον και μοναδικό» και συμπλήρωσε «είναι ταφικό μνημείο, έχουν βρεθεί τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν αυτό το χαρακτήρα. Νομίζω ότι το ψηφιδωτό ενισχύει απολύτως τη χρονολόγηση ότι το μνημείο είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου προ Χριστού αιώνα».

«Αυτό το μνημείο θα συζητηθεί για παρά πολλά χρόνια και θα απασχολήσει πολύ μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας», εκτίμησε μεταξύ άλλων.

VIDEO