Γενικά

15 Νοεμβρίου 2014 20:22

Η «Αυτού Εξοχότης» Ουρανία διατάσσει…

Text to Speech

Δυναμικά μπροστά στη Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι μπήκε η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με διαλόγους μελών της Οργάνωσης απειλεί και παραδίδει μαθήματα ρατσισμού.

Πάντως, φαίνεται πως η φαγωμάρα και η οικογενειοκρατία στο εσωτερικό υπήρχαν πολύ πριν από τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

«Να κάτσω στο Μέτωπο να κάνω τι; Να βλέπω την Ουρανία, τον Λάζαρο και τον Λύρη να κάθονται στις προεδρικές καρέκλες;… Δεν μπορώ να ξέρω ότι ‘ανθρωποι που είναι για τον μπ… είναι από πάνω μου. Ουρανία uber alles».

Όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, αυτά είναι τα λόγια του Σωτήρη Δεβελέκου, πρώην επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής και οδηγού του Νίκου Μιχαλολιάκου που περιγράφει σε «συναγωνιστή» του αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό της φασιστικής οργάνωσης.

Μέσα από τις αναφορές σκιαγραφείται το αρχηγικό προφίλ που λανσάρει η κόρη του αρχηγού, η οποία παραγκωνίζει παλαιότερα μέλη και επιβάλλει τους δικούς της κανόνες στο Μέτωπο Νεολαίας. 

Η τηλεφωνική συνομιλία που συμπεριλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, έχει καταγραφεί με νόμιμες διαδικασίες από τις Αρχές πριν από τον μοιραίο Σεπτέμβρη του 2013. 

Σ. Δελεβέκος: «Εμείς δεν βάλαμε φιλαράκια μας. Ούτε βάλαμε τις πλάτες των μπαμπάδων μας. Αυτοί χωρίς τον πατέρα τους δεν θα ‘τανε τίποτα… Μεγάλο ποσοστό της κατάστασης οφείλεται στον αρχηγό. Χαζός είναι; Δεν έχει αντιληφθεί; Τον αγαπάω, τον λατρεύω, αλλά…»


Σ. Δεβελέκος:
«Εγώ με την Ουρανία τα ‘χω σπάσει τα τσανάκια μου. Φίλε, άμα δεν ήταν η Ουρανία θα τους είχαν γαμ… όλους κανονικά. Ξέρουν ότι λόγω του αρχηγού, επειδή είναι η Ουρανία, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, είναι η πηγή του κακού. Αν δεν ήταν η Ουρανία θα ήταν αλλιώς τα πράγματα»

Άγνωστος: «Ξαφνικά αποφασίσανε αυθαίρετα πράγματα»

Σ. Δεβελέκος:»
… τι να πω, χάρη στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα.» 

Εν τω μεταξύ, από την πρώτη στιγμή η κόρη Μιχαλολιάκου φρόντισε να δώσει το στίγμα της. Τα έγγραφα που βρέθηκαν στον υπολογιστή της καταγράφουν όρους, προϋποθέσεις και οδηγίες προς τους νέους χρυσαυγίτες που προκαλούν ανατριχίλα. Απόλυτη υποταγή, πειθαρχία και… εχεμύθεια είναι ορισμένα από τα προαπαιτούμενα για να είναι κανείς μέλος του «Μετώπου Ουρανίας» (κατά τα λεγόμενα του Σ. Δεβελέκου).

Η Ουρανία διατάζει ακόμα και ποια μουσική μπορεί να ακουστεί από το χρυσαυγίτικο ραδιόφωνο. «Καλλιτέχνες αντίθετων απόψεων αλλά όχι δηλωμένοι επιτρέπονται. Αποφεύγονται δηλωμένοι αριστεροί, αναρχικοί νέγροι εβραίοι και μουσική η οποία παραπέμπει σε πολυπολιτισμικά πρότυπα στα οποία είμαστε αντίθετοι», αναφέρεται στο έγγραφο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία κατά της Χρυσής Αυγής. 

‘Όπως καταγράφεται στο έγγραφο δικαίωμα συμμετοχής έχουν «νέοι και νέες ηλικίας ως 30 ετών ελληνικής εθνικότητας με πλήρη επίγνωση της καταγωγής τους και όσων αυτή συνεπάγεται για τη βιολογική, φυλετική, ηθική και πνευματική τους υπόσταση».

VIDEO