Γενικά

18 Δεκεμβρίου 2014 16:10

«Ξαναχτύπησαν» στη Βαρβάκειο οι μυστηριώδεις γυναίκες

Text to Speech

Για δεύτερη χρονιά 12 γυναίκες που κρατούν καλά κρυμμένη την ταυτότητά τους εμφανίστηκαν στη Βαρβάκειο αγορά και πλήρωσαν το λογαριασμό καταναλωτών.

«Κάνε το καλό και ρίχτο στο γιαλό», λέει η παροιμία που ταιριάζει απόλυτα στις μυστηριώδεις γυναίκες οι οποίες από πέρυσι εμφανίζονται στη Βαρβάκειο την περίοδο των γιορτών και αγοράζουν κρέατα σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Σήμερα οι γυναίκες αυτές, που δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, «ξαναχτύπησαν». Καταναλωτές που βρίσκονταν στη Βαρβάκειο, είδαν ξαφνικά το πρωί να σταματούν μαύρα τζιπ έξω από τις δύο εισόδους της αγοράς και να βγαίνουν από μέσα 12 γυναίκες καλοντυμένες, φορώντας σκούρα γυαλιά, με τους σωματοφύλακές τους.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι γυναίκες διασκορπίστηκαν στα μαγαζιά. Ανά δύο μπήκαν σε 6 κρεοπωλεία  και αγόραζαν τα κρέατα σε όποιον έκριναν οτι δεν έχει την οικονομική άνεση ούτε για τα ελάχιστα. Σε κάποιες περιπτώσεις ρωτούσαν τους καταναλωτές (συνταξιούχοι στην πλειονότητά τους) αν χρειάζονται κάτι περισσότερο για το γιορτινό τραπέζι κι αν απαντούσαν καταφατικά, τους αγόραζαν διπλή ή και τριπλή ποσότητα κρέατος.

Όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, οι γυναίκες αυτές έμειναν συνολικά 45 λεπτά στη Βαρβάκειο και δαπάνησαν περίπου 40.000 ευρώ βοηθώντας ανήμπορους συνανθρώπους τους.

VIDEO