Γενικά

02 Ιανουαρίου 2015 11:40

Στην Ιταλία οι συγγενείς Ελλήνων αγνοουμένων – Αναζητούν απαντήσεις

Text to Speech

Οργή για το αλαλούμ με τις λίστες από τις ιταλικές αρχές. Απαντήσεις ψάχνουν να βρουν οι συγγενείς των αγνοούμενων Ελλήνων. Στο Μπρίντιζι το Norman Atlantic.

Στην Ιταλία, αεροπορικώς, θα μεταβούν το μεσημέρι οι συγγενείς των δέκα, φερόμενων ως αγνοουμένων, επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο την Κυριακή 28/12 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία.

Επισήμως από την ιταλική πλευρά έχουν ταυτοποιηθεί και γνωστοποιηθεί προς τις ελληνικές Αρχές δύο νεκροί Έλληνες επιβάτες του μοιραίου πλοίου, ενώ δέκα άτομα φέρονται ως αγνοούμενα.

Χθες, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε γνωστό ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών και είναι μεταξύ των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου επικοινώνησε χθες με τον γιο του Γ. Δούλη ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση.

Ο αρμόδιος υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή.

Στο μεταξύ έξω από το λιμάνι του Μπρίντιζι βρίσκεται το «Norman Atlantic», το οποίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση.

Ο αδεφρός του Γιώργου Δούλη μίλησε στο Πρωινό ΑΝΤ1:

Τι είπε στο Πρωινό ΑΝΤ1 η κόρη του Ε. Καραβαγγέλη:

 

VIDEO