Δικαιοσύνη

11 Απριλίου 2015 14:55

Στον Εισαγγελέα το κύκλωμα με τα 370 κιλά ηρωίνης

Text to Speech

Τι ρόλο έπαιζε ο απόστρατος αστυνομικός. Ποιά μέλη της "πολυεθνικής" σπείρας αναζητούν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.Της Λίας Κοντοπούλου

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν ένας απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας και δύο Σλοβάκοι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, στην υπόθεση παράνομης διακίνησης ναρκωτικών εμπλέκονται ακόμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί προς το παρόν από τις Αρχές.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε, μετά τον εντοπισμό μίας νταλίκας στο λιμάνι της Πάτρας, μέσα στην οποία τα μέλη του κυκλώματος είχαν κρύψει 369 κιλά ηρωίνη.

Οι οδηγοί του φορτηγού αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι είχαν φορτώσει τα ναρκωτικά από δύο αποθήκες σε Περιστέρι και Ασπρόπυργο Αττικής.

Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν ταυτόχρονη έφοδο στα δύο σημεία και σε ένα από αυτά συνέλαβαν έναν απόστρατο ανώτερο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν ότι οι εμπλεκόμενοι  αποτελούν παρακλάδι διεθνούς κυκλώματος, το οποίο μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προωθεί τις ποσότητες της ηρωίνης σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, που αφορά κατά περίπτωση στα αδικήματα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την τέλεση αδικημάτων σχετικών με ναρκωτικά, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO