Δικαιοσύνη

22 Οκτωβρίου 2013 15:42

Κατεπείγουσα έρευνα για τις ληξιαρχικές πράξεις με υπεύθυνες δηλώσεις

Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για ληξιαρχικές πράξεις που έγιναν μόνο με υπεύθυνες δηλώσεις, από το 2008 έως σήμερα.

-



Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις, κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2008 έως και σήμερα, ζητά με παραγγελία της προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της Χώρας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Παράλληλα, ζητείται να εξεταστεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, παράνομες υιοθεσίες ή αν ληξιαρχικές πράξεις έχουν χρησιμοποιηθεί για παράνομη είσπραξη επιδομάτων.

Ακόμα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά επείγουσα έκτακτη επιθεώρηση των Ληξιαρχικών Βιβλίων Γεννήσεων των Ληξιαρχείων στις περιφέρειες των Εισαγγελέων Πρωτοδικών για πράξεις, που καταχωρήθηκαν με υπεύθυνες δηλώσεις, για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2008 έως και σήμερα.

 

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)