Γενικά

18 Φεβρουαρίου 2014 18:51

Η Αθήνα του μέλλοντος σε εκθεσιακούς χώρους στη Στοά Αρσακείου

Η Αθήνα αλλάζει εικόνα, ζωντανεύει και αναβαθμίζεται, με στόχο να γίνει ξανά σημείο συνάντησης των πολιτών.

-

 

Η Πανεπιστημίου μετατρέπεται σε πράσινο δρόμο για μεικτή κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων, ΤΡΑΜ, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας, όπως και η Πατησίων.

Η πλατεία Ομόνοιας ανασχεδιάζεται, ενώ επεκτείνεται το Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Αιγύπτου. Δημιουργείται ποδηλατόδρομος από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι την πλατεία Ομονοίας, ενώ κατασκευάζονται υπόγειοι ταμιευτήρες βρόχινου νερού, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη δημιουργία επαρκούς αποθέματος για την άρδευση του πρασίνου της περιοχής και τον καθαρισμό του δημόσιου χώρου. Τέλος, φυτεύονται 800 νέα δέντρα.

Την ευκαιρία να δουν τη νέα Πανεπιστημίου θα έχουν όσοι επισκεφθούν την εκδήλωση του Ιδρύματος Ωνάση, όπου παρουσιάζονται οι οριστικές μελέτες στη Στοά Αρσακείου, μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Δέκα εννέα κενά καταστήματα της Στοάς ανοίγουν για τους πολίτες από την Τετάρτη 19 Φεβρουάριου και μετατρέπονται σε εκθεσιακούς χώρους, χώρους μελέτης, διαλέξεων και εκδηλώσεων.

Μέσα από 42 ειδικά τεύχη, video walls, έντυπα, φωτοαπεικονίσεις και αρχιτεκτονικά σχέδια οι πολίτες θα μπορούν να θαυμάσουν την Αθήνα του μέλλοντος, από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο», θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, καθώς και ξεναγήσεις του κοινού από ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ένα ανοιχτό εργαστήριο διαλέξεων και συζητήσεων για την πόλη σε τρία από τα καταστήματα της Στοάς.

Η έκθεση αποσκοπεί σε έναν διπλό στόχο: από την μια πλευρά, να αναδείξει την καινοτομία και το εύρος των τεχνικών μελετών που υλοποιήθηκαν για το έργο της ανάπλασης με άξονα την οδό την Πανεπιστημίου. Από την άλλη, να ενεργοποιήσει σειρά ανοίκιαστων χώρων δίνοντας το πρώτο δείγμα δυναμικών αστικών δράσεων, οι οποίες μπορούν να παρουσιάσουν την αλλαγή που επέρχεται στο κέντρο της Αθήνας.

Gallery

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)