Δικαιοσύνη

09 Δεκεμβρίου 2014 12:00

Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης για τον Ρωμανό στον Άρειο Πάγο

Σήμερα στην Βουλή η συζήτηση της τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων.

-


Του Νίκου Γερακάρη

Μπήκε στο αρχείο ο φάκελος για τον Νίκο  Ρωμανό, καθώς με απόφαση της, η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, απορρίπτει το αίτημα των δικηγόρων του επί της αναιρέσεως του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Εντός της ημέρας θα γίνει η συζήτηση και ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Νίκος Ρωμανός θα μπορέσει να παρακολουθεί μέσω τηλεδιάσκεψης τα μαθήματα της Σχολής του.

«Ένας ακόμα δεσμός του Νίκου Ρωμανού με τη ζωή έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση  απόψε στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και για τον Νίκο Ρωμανό για να μην αρχίσει απεργία δίψας", είπε ο συνήγορος του Φραγκίσκος Ραγκούσης μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου και πρόσθεσε "λύση είναι και το βραχιολάκι. Πιστεύω ότι και τη τελευταία ώρα η Πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της. Αν αρχίσει απεργία δίψας, σε ένα-δυο 24ωρα οι βλάβες θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας".

Ο Νίκος Ρωμανός, μέσω του συνηγόρου του, έχει διαμηνύσει ότι στην περίπτωση που η τροπολογία ψηφιστεί ως έχει, θα ξεκινήσει και απεργία δίψας.

Δέχεται, ωστόσο, να σταματήσει την απεργία πείνας αν του επιτραπεί να πηγαίνει στη σχολή του φορώντας το ειδικό βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, είπε ότι το βραχιολάκι καλύπτει την περίπτωση του Ρωμανού και τον κάλεσε να διακόψει την απεργία πείνας.

Ο 21χρονος διανύει σήμερα την 30η μέρα απεργίας πείνας, με τον οργανισμό του να είναι εξαντλημένος και αδύναμος, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)