Γενικά

11 Δεκεμβρίου 2014 16:12

Η παρουσίαση του βιβλίου «Εσωτερικός Μετανάστης» του Νίκου Γερακάρη

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Εσωτερικός Μετανάστης» του Νίκου Γερακάρη, το μεσημέρι στην Πλάκα.

-

Το βιβλίο μιας ολόκληρης ζωής με τίτλο «Εσωτερικός Μετανάστης» παρουσίασε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Γερακάρης.

Περιτριγυρισμένος από φίλους και συναδέλφους του, ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας περιέγραψε την πορεία του από τη Μάνη της φτώχειας της δεκαετίας του ‘40 στην Αθήνα του τσιμέντου της σκληρής δουλειάς αλλά και της επιτυχίας σε μεγάλες εφημερίδες, στον ηλεκτρονικό Τύπο και στο Γραφείο Τύπου της Εθνικής Τράπεζας.

Ο "Εσωτερικός Μετανάστης"  είναι αναμνήσεις, σκέψεις, κρίσεις, σχόλια μαζί με ντοκουμέντα και δημοσιογραφική αφήγηση. Όλα μαζί  συνθέτουν μια αυτοβιογραφία, το οδοιπορικό του Νίκου Γερακάρη.

Στις σελίδες του βιβλίου υπάρχουν αποκαλυπτικές αναφορές για πρόσωπα και καταστάσεις της Ελλάδας από τον χώρο του Τύπου και της πολιτικής, σκιαγραφούνται μεγάλες και μικρές στιγμές ανθρώπων που έπαιξαν ρόλο στην οικονομική και πολιτική εξουσία. Ανθρώπων μύθων αλλά και ανθρώπων υπερεκτιμημένων.

Είναι η διαδρομή ενός παιδιού από την κατατρεγμένη φτώχεια της Μάνης του Εμφυλίου, στην αγωνιστική φτώχεια της Κοκκινιάς και του Κορυδαλλού. Και από εκεί στο αγωνιστικό δικαστικό ρεπορτάζ μιας εποχής αίματος, καθώς μέσα σε δέκα χρόνια (1960-1972) κάλυψε την εκτέλεση 40 καταδικασμένων σε θάνατο.

Ο Νίκος Γερακάρης άρχισε τη δημοσιογραφία από το αθλητικό ρεπορτάζ και συνέχισε με ρεπορτάζ από τα Υπουργεία Γεωργίας, Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας αλλά και κάνοντας πολιτικό ρεπορτάζ σε συνολικά δέκα ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες και δύο της Θεσσαλονίκης.

Στο βιβλίο του περιγράφει περιστατικά από ταξίδια με τους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και άλλους πολιτικούς και κάνει αναφορές στους επτά Διοικητές της Εθνικής Τράπεζας με τους οποίους συνεργάστηκε, μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Βρανόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε από την 17 Νοέμβρη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)