Γενικά

28 Δεκεμβρίου 2014 07:23

Φωτιά σε πλοίο με 466 επιβαίνοντες στο Ιόνιο

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο στα ανοιχτά των Οθωνών,οι  άνεμοι 8 μποφόρ στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της διάσωσης.

-

Πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ του επιβατικού πλοίου Norman Atlantic, ιδιοκτησία της ΑΝΕΚ, με ιταλική σημαία, ιταλό καπετάνιο και πλήρωμα ιταλών και ελλήνων. Το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα, μέσω Ηγουμενίτσας.

Το πλοίο βρίσκεται περίπου 32 μίλια ανατολικά των Οθωνών, επιβαίνουν 411 επιβάτες, 55 μέλη πληρώματος και υπάρχουν 222 οχήματα και η φωτιά έχει εξαπλωθεί στα 2/3 του πλοίου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο γκαράζ, γύρω τις 5.30, οι επιβάτες έχουν φορέσει σωσίβια και βρίσκονται στο κατάστρωμα.

Μέχρι στιγμής 150 άτομα έχουν απομακρυνθεί, οι 30 έχουν επιβιβαστεί στο παραπλέων πλοίο "Spirit of Piraeus" και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε σωστική λέμβο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται συνολικά επτά παραπλέοντα πλοία.

Δεύτερη σωστική λέμβος δεν μπορεί να βγει από το πλοίο, αφού βρίσκεται στο σημείο που καίγεται.

Σούπερ Πούμα πρόκειται να φτάσει στο σημείο μετά τις 9.00.

Τον συντονισμό των επιχειρήσεων έχουν αναλάβει οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με τους υπουργούς Άμυνας και Ναυτιλίας, ενώ συμμετέχουν και οι αρχές της Αλβανίας.

Στην περιοχή βρίσκονται τέσσερα ελληνικά και τέσσερα ιταλικά ελικόπτερα, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω της φωτιάς και των ανέμων. Σε κάθε περίπτωση, τα ελικόπτερα δεν μπορούν να μεταφέρουν πάνω από 4-5 άτομα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στείλει το σύνολο του εναέριου εξοπλισμού του.

Το σύνολο του δυναμικού των πολεμικών πλοίων βρίσκεται στο Αιγαίο, συνεπώς και δεν μπορεί να βρεθεί εκεί, υποστηρίζει ο υπουργός.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)