Γενικά

16 Φεβρουαρίου 2016 23:02

Οδηγοί εναντίον αγροτών στον Μπράλο

Με την απειλή βίας από οδηγούς φορτηγών άνοιξε το μπλόκο του Μπράλου στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης.

Οδηγοί εναντίον αγροτών στον Μπράλο
-


Ένα βήμα πριν από τη σύρραξη έφτασαν οι αγρότες που έχουν κλείσει το δρόμο στον κόμβο του Μπράλου, με οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων οι οποίοι «έσπασαν» τα μέτρα της αστυνομίας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής. 

Την αρχή έκαναν οι οδηγοί των φορτηγών οι οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία, και παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένοι σε ουρές που ξεπερνούσαν και τα 20 χλμ. 

Ακολούθησαν, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι, είτε μέσα στη Λαμία, είτε στο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι τη Στυλίδα σε μήκος πάνω από 15 χλμ., έσπασαν και αυτοί τα μέτρα της αστυνομίας και προχώρησαν προς την περιοχή του Μπράλου φτάνοντας πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών. Κοντά στο μπλόκο των αγροτών έφθασαν και νταλίκες μέσα από τους παραδρόμους έφτασαν πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Λαμία - αγρότες - κόμβος - Μπράλος

Προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και τους αγρότες, οι οποίοι απέσυραν τελικά τα τρακτέρ στις 9.30 το βράδυ από το εθνικό δίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο.

Λαμία - αγρότες - κόμβος - Μπράλος

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις νταλίκες ήταν μπλοκαρισμένα και Ι.Χ. αυτοκίνητα με πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών τους και σύμφωνα  με τους αξιωματικούς της τροχαίας θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 με 4 ώρες για να απεγκλωβιστούν από το εθνικό δίκτυο, καθώς από τα διόδια της Αγίας Τριάδας μέχρι και τα Καμμένα Βούρλα, σε μια απόσταση 20 χλμ. τα φορτηγά αυτοκίνητα έχουν καλύψει τα δύο από τα τρία ρεύματα κυκλοφορίας της ανόδου της Εθνικής οδού από Αθήνα προς Λαμία.

Λαμία - αγρότες - κόμβος - Μπράλος 

Παράλληλα, γεμάτα είναι και όλα τα πάρκινγκ επί της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. Παρόμοιες εικόνες έχουμε και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο στην κάθοδο από Λαμία προς Αθήνα.

Τα μπλόκα των αγροτών, πάντως, έχουν κόψει την Ελλαδα σε "κομμάτια" εν αναμονή της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)